torsdag den 13. marts 2014

Pinnekjøtt med smørbakt rosenkål og sennepsdressing


Pinnekjøtt er en STOR favoritt her i hus, som vi dessverre for altfor, altfor sjeldent. Prisen utgjør en stor del av det, men det er også vanskelig å få tak i det her i Danmark. Har faktisk ikke lykkes meg enda! Og med ikke så mye lagringsplass heller, blir det bare ikke så ofte. Men når vi så først får det, hygger vi oss helt bestemt!


For middag til 2 (og pinnekjøtt rester siden pakken med kjøtt holder til litt mer) trenger du:

1 pakke pinnekjøtt
Vann

6-7 poteter
Olje
Salt
Pepper

10-15 rosenkål
Salt
Pepper
40 g smør

1 dl rømme/creme fraiche
1 ss sterk sennep

Start med pinnekjøttet, da det jo skal startes på dagen i forveien! Vi kjører som oftest 30/3 "regelen" her hjemme, og det funket supert. Vann pinnekjøttet ut i vann i 30 timer, bytt vannet et par ganger underveis.
Ha en rist i bunnen av en stor gryte, og fyll vann opp til kanten av den, men heller ikke mere. Stable det utvannede pinnekjøttet over, tenn for varmen, og sett et lokk på. Her skal det nå kose seg i rundt 3 timer. Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet har løsnet fra benene. Jeg liker å gi pinnekjøttet rundt 5-10 minutter i ovnen helt til slutt for å gjøre det ekstra sprøtt - men det er jo valgtfritt.

Potetene ble skjært i biter, og dekket i olje, salt og pepper. Eller, dekket og dekket, det ble vendt i det. Stekes ved 200 grader i rundt 30 minutter.

Skjær rosenkålene opp i små, tynne skiver, og fordel dem over i et ildfast fat. Dryss litt salt og pepper over, og fordel smørret over det hele i små "klumper". Stekes ved 200 grader i rundt 20 minutter.

Sennepsdressingen skal bare røres sammen.

Server det hele på en tallerken sammen, og nyt maten!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...