tirsdag den 12. februar 2013

Fetetirsdag; Pannekaker med banan og sjokoladepålegg


Tirsdagen etter fastelaven er i mange land kjent som pannekakedagen, eller fetetirsdag! For hva passer bedre enn å trykke pannekaker i hodet kun to dager etter det at det var boller som ble proppet i hodet!
Pannekaker kommer i alle former og fasonger, (eller, de fleste er jo flate;)) med masser av forskjellig tilbehør, og valget falt denne gangen på å lage det som en dessert, med banan og verdens beste sjokoladepålegg i!

For dessert for 2-3 trenger du:
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 egg
2,5 dl melk

Smør til steking

Banan
Sjokoladepålegg


Statr med å blande alle de tørre matvarene sammen, og bland de våte matvarene sammen. Hell det våte opp i den tørre blandingen under omrøring. Når du har fått en god og jevn røre, setter du den til sides for å la den  svelle i en halv time.

Når røren er ferdig svellet, smelter du litt smør på en panne, og steker dem på mellom varme. Når alle pannekakene er ferdig stekt, er det på tide å finne frem banan og sjokoladepålegg!

Skjær bananen i skiver, smør litt sjokoladepålegg ut over pannekaken, og rull den sammen... Og nyyt..

Det aller beste sjokoladepålegget!



1 kommentar:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...