Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 7. marts 2013
Gunnars torsk i fat
Denne oppskriften fant jeg i et hefte fra 2 gange om ugen, som engang i blant er å finne i butikkene her hjemme. Da lillepiken ikke skal spise for mye eple på grunn av allergisjekk som er på gang, valgte jeg å bytte ut eple med pære ifra orignaloppskriften - det funket super!
Denne retten er til å bli en fin fiskefavoritt her i hus, masser av smak - så mye at man faktisk har lyst til å slikke tallerkenen etterpå;) Og har du frisk persille, bruk det for all del, jeg brukte tørret i mangel av bedre!
Slik gjorde jeg (2-3 porsjoner)
300-400 g torskefileter
2 pærer, i halvmåner
1 stor porre, i skiver
1 kinesisk hvitløk, presset
2 bokser hakket/flådd tomat
2 laurbarblader
3 ts paprikapulver
1 dl fløte
Persille, helst frisk, men tørret fungerer også
Salt
Pepper
Olje til steking
Start med å vaske purrene riktig godt, så du ikke har flere sand/jordrester igjen. Ha olje på en panne, og svits purre, pære og hvitløk hurtig. Det skal kun få en glans - det skal ikke ta farge!
Tilsett tomater, laurbædblad, paprika, salt og pepper, rør det godt sammen, og la det stå på platen å småsimre i omtrent 5-8 minutter.
Hell over fløten, og bland det hele godt sammen igjen. La sausen koke opp, og smak til underveis Hell hele massen over i en ildfast ovn, og gjør klar fisken. Dupp fisken god og tørr, og krydre dem med salt og pepper. Er bitene veldig store, kutter du dem opp så de passer i formen. Jeg valgte å krydre mine fileter med persille før de skulle i ovnen, men om du har frisk - vent med det til maten er ferdiglaget^^
Stekes i 10 minutter ved 200 grader, til fisken er fin og mør.
Server det hele med litt ris til!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar