fredag den 8. marts 2013

Høyt brød med hytteost, havregryn og sesamfrø


Hytteost er riktig god mad, spesielt rørt sammen med andre ting - utgjør det en fantastisk mellommåltid, pålegg eller rett og slett frokost - alt etter hva du kombinerer det med!
Dessverre så har boksen det med å gjemme seg litt for godt i kjøleskapet, noe som resulterer i at den ofte er på grensen til "godt moden" når den kommer frem i lyset. I slike tider er det deilig med en god brødoppskrift eller 4, da hytteosten tilfører en riktig god og deilig fuktighet til brødet, samt gir det en god holdbarhet, og holder brødet mykt og godt.
Denne oppskriften gir et veldig saftig brød, som smaker fantastisk i to dager, så faller konsistensen sammen, men smaken er der fremdeles;) Når det kommer ut av ovnen har det en god og sprø skorpe, og smaker bare fantastisk;)


For et stort rundt brød, eller 2 i mellomstørrelse brødform trenger du:
150 g hytteost
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
550 g hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk gjær (50 g)
3 dl melk
50 g smør

Sesamfrø til dryss


Ha alle ingrediensene minus smørret (og pass på at gjær og salt ikke berører hverandre direkte) opp i kjøkkenmaskinen, og la den kjøre i omtrent 15 minutter, til du har fått en fin og jevn deig.
Del smørret opp i små terninger, og tilsett dem i deigen når de 15 minutter har gått. La maskinen kjøre omtrent 10 minutter mer, til alt smørret er oppløst. Tilsett eventuelt litt mere mel om deigen er for klissete, men det skal være en lille smule klissete deig.

Form deigen til en fin ball, ha den opp i en bolle, og dekk den til med plastik. La deigen heve i 30-45 minutter, til den har fått dobbel størrelse.
Finn frem et bakepapir, og vend deigen ut på papiret. Slå fort luften ut av den, og forme den sammen til en stor og litt flat ball igjen. Dekk deigen til, og la den heve i ytterligere 30-45 minutter.

Rett før den skal inn i ovnen smører du hurtig toppen inn med litt vann, og drysser sesamfrø over den.

Stekes i omtrent 40 minutter ved 200 grader. Brødet skal gi en god og hul lyd når du banker på det.

Spises som tilbehør til supper eller nytes som det er!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...