søndag den 24. marts 2013

Oksecuvette med knustepoteter, rødvinssaus og enkel bønnesalat


Oksecuvette eller stek i annen forstand er klassisk lørdagsmat her i hus! Det blir kun kjøpt inn når vi finner dem til en riktig god pris + at de ser bra ut, så det det godt nok ikke ofte vi får det;) Men av og til blir det likevel! Denne fikk følge av knuste poteter, som jeg leste om første gangen inne på Klidmoster sin blogg, samt en deilig saus laget på en god rødvinsrest!


For 4 trenger du:
1 cuvette, omtrent 1 kg
3 kinesiske hvitløk - presset
Salt
Pepper
Evt litt olje

750 g poteter - kokte
Salt
Olivenolje
1 kinesisk hvitløk - presset

Saft fra oksecuvetten
2 dl rødvin
2 ts pepper
1,2 ts salt
Sennep
Fløte
1-2 ts karry
Evt mel
Evt kulør

Grønne bønner
Tomater
Løk
Olje

Start med å gjøre cuvetten klar. Gå etter den med en kniv for å kutte vekk eventuelle sener, og riss det godt i fettet.
Gni den inn i salt, pepper og det pressede hvitløket.
Hell litt olje på toppen, og sett cuvetten inn i ovnen på en rist. Sett et fat under steken så saften kan dryppe ned i.
Stek steken i 10 minutter ved 225 grader, og senk deretter temperaturen ned til 160 grader steken er ferdigstekt. Mål eventuelt etter med en termometer, men det tar omtrent en time.

Om du ikke har ferdigkokte poteter, koker du dem imens steken er i ovnen.

Når steken er ferdigstekt, tar du den ut av ovnen, og setter ovnen opp til 200 grader. Pakk steken inn i folie, og sett den til sides. Sil saften for å være sikker på at det ikke er noen klumper i den, og ha det opp i en gryte. Om det er mer en 2 dl, kast resten ut eller frys det ned for en annen gang!

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir, og legg potetene på dem. Finn frem en kjevle og knus dem flott med en hammer. De skal være omtrent 1-2 cm tykke til slutt. Dryss salt, pepper og presset hvitløk over potetene, og sprinkle olje over til slutt. Stek dem 15 minutter i ovnen, til potetene er gode og sprøde.

Sett over litt vann for å koke bønnene hurtig opp imens du lager sausen. Del tomatene opp i biter, og sett det frem på bordet. Løken skjærer du opp i tynne skiver, og gir dem en hurtig tur i litt olje, til de er fine og gyldne.

For sausen tilsetter du rødvin, og gir det hele et oppkok. Tilsett salt og pepper, og tilsett litt fløte. Om du vil ha en mørkere saus tilsetter du kulør, og tykkere saus lager du en hurtig jevning med litt mel og fløten.
Gi det hele ett opkok mer, og smak sausen til med salt, pepper, sennep og litt karry. La det hele koke opp en gang til, og la den småkoke til potetene er ferdig.

Skjær kjøttet opp i flotte skiver, og server:)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...