tirsdag den 26. marts 2013

Smoothie med grapefrukt, bringbær og banan


Smoothie er en super deilig og lett frokost (eller tilbehør/drikke til, alt etter hvordan du spiser det)! Ofte blir der her serveret i et glass, men av og til finner det turen til en skål i stedet, toppet med eventuelt litt müsli.
Det finnes jo uttallige varianter av smoothies, og felles for dem alle er at de har fått en tur i blenderen. Eller foodprocessoren om jeg bruker frosne bananer. Eller mye frossen frukt i det hele tatt. Min blender er dessverre ikke så altfor glad i frosne ting, og det er jo synd i og med at det er det jeg bruker den til!
Men, uansett, felles for smoothies er at de er blendet, og inneholder frukt eller grønt i en eller annen fasong. Det gjør det jo betraktelig mye lettere å få i seg "6 om dagen" - som de anbefaler her i Danmark! Ofte er deten blanding av frossen og frisk frukt i en smoothie, ihvertfall her i hus! Denne var en enkel favorit, med det syrlige fra bringbær og grapefrukt balanseret med bananer. Mums! Dette er jo nesten for godt til å spise til frokost!


For 2 porsjoner trenger du:
Saften fra 1/2 grapefrukt
1 banan, frossen
1 ss akaciehonning
1 dl surmelk
1 liten håndfull (frosne) bringbær

Ha det hele opp i en foodprocessor eller blender, og kjør det til det hele er en jevn masse uten klumper. Serveres i et par glass, gjerne med et tykt sugerør til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...