lørdag den 23. marts 2013

Kyllingefrikadeller med gulerøtter og hurtig ratatouille


I mars måned fikk vi et fint tilbud på hakket kylling, og dette var noe av det vi brukte hakket til - nemlig frikadeller! Da kyllingehakk i seg selv kan være en lille smule kjedelig, er deigen desto lettere å piffe opp! Disse fikk en tur med gulerøtter og timian, og serveret med en hurtig ratatoille, ble det hele en super hverdagsmiddag. Dog vil jeg anbefale å steke frikadellene i ovnen i stedet for i pannen om du vil ha mat litt raskere, dette gir nemlig en god mendge kjøttboller!
Ratatouille i seg selv er et klassisk fransk tilbehør, og passer supert til de retter, men spesielt kylling;)


For 4-5 porsjoner trenger du:
450 g kyllingehakk
1,5 ts salt
1 egg
2 revne gulerøtter
1 dl mel
3 ts timian
1 ts pepper
Olje/smør til steking.

Ratatouille:
2 løk
1 squash
1 aubergine
2 ss olje
300 g grønne bønner, gjerne fra frost
2 bokser flåede tomater, 800 gram
1 ss herbes de provence
Salt
Pepper

Brød, for eksempel dette med hytteost.

Start med å lage kyllingefarsen klar til kjøttbollene. Rør salt inn i kjøttet, og tilsett deretter de andre ingrediensene. Ha melet i til slutt, og tilsett kun nok til at deigen ikke er super klissete mere. Forme kjøttboller ut av farsen, gjerne med noen spiseskjeer. Jeg valgte å lage mine kjøttboller små, men du må gjerne lage dem litt større enn det jeg har gjort her. Stek dem på mellom varme i smør eller olje, til kjøttet er gjennomstekt. Mine skulle ha omtrent 3-4 minutter på hver side for å få dem.
Imens du steker kjøttbollene, lager du ratatouillen sideløpene.
Skjær løken opp i ringer, squashen i skiver og auberginen i terninger.  Ha løken opp i en gryte med olje i bunden, og stek dem til de er lett gyldne. Tilsett så squash, og la den steke med et par minutter. Tilsett så aubergine, grønne bønner og tomater, og bring det hele opp for å koke. Skru deretter ned for varmen, og la det hele småkoke under lokk i 12-15 minutter under jevnlig omrøring. Smak det til med salt, pepper og herbes de provence.

Server retten med noe godt brød, og nyt en god, gammeldags rett på en helt normal hverdag!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...