fredag den 29. marts 2013

Pankopaneret kotelett med fritter, tomatsalat og sopp


Egentlig ville jeg gjerne kalle dette "det aller beste tilbehøret", da en frisk tomat, spicy potet og deilig deilig sjampinjong er noe av det aller beste jeg kan få til et stykke kjøtt, men jeg får heller være søt;) Koteletter er virkelig deilig hverdagsmat, og så lenge du passer på å bruke et godt stykke kjøtt, kan det ikke gå galt;) Vi valgte å skjære ut små bøffer av en mørbrad her hjemme, men du kan godt bruke fatkoteletter eller andre koteletter der ikke ar så mye fett i selve kjøttet.


For omtrent 4 porsjoner trenger du:

Tomatsalat
1 tomat
1 løk
1/2 ts salt
1/2 ts grovt pepper
1 ss eddike
2 ss olivenolje

Stekt sjampinjong og vårløk
200 g sjampinjong
2 små vårløk
Salt
Pepper
Timian
Smør til steking

Poteter:
750 g poteter
Salt
Pepper
Olje

Sausen:
1 ss smør
1/2 løk - finhakket
1/2 ts knust, grønn pepper
1 dl dløte
4 dl vann
1 ss oksebuljong
1 ss HP sauce
1 ts sterk sennep (feks dijon)
Salt

Bøfferne:
1 liten svinemørbrad/filet eller 4 koteletter
Salt
Mel
Panko
Pepper
Olje
Smør til steking

Start med å sette ovnen på 200 grader, og gjør potetene klare i mens den varmer opp. Skrell potetene, og skjær dem opp i strimler av omtrent samme størrelse. Fordel potetene på en stekeplate, og pensle dem jevnt med olje. Dryss litt salt og pepper på toppen av potetene, og stek dem i omtrent 30 minututer, eller til potetene er møre.

Lag så tomatsalaten, så den kan få stå og trekke imens du lager resten. Finhakk løket, og skjær tomatene opp i tynne skiver. Legg tomatene i et fat, og dryss løket over. Ha eddike og olje i en liten beholder, og pisk det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper, hell det over tomatene, og sett det til sides så det kan godgjøre seg.

For sjampinjongene er det såre enkelt. Børst/rens sjampinjongenen som du pleier, og del dem opp i mindre biter. Skjær opp vårløkene i biter av omtrent en cm lengde, og bland det godt sammen med sjampinjongen. Ha smør i en panne ved lav til mellom varme, og ha sjampinjonger og vårløk opp i pannen sammen med det. Dryss salt, pepper og timian over, og stek det under omrøring til soppen har gitt det meste av væsken fra seg. Sett det så også til sides.

Sausen lages som den nå normalt gjør;) Ha finhakket løk og smør i bunnen av en gryte, og svits det til løken er fin og blank i det. Tilsett så pepper og la det svitse litt mer, før du tilsetter resten av ingrediensene. La det koke opp, og deretter lar du det stå på lav varme og koke inn imens du lager bøfferne ferdig. Smak til underveis.

Bland salt, mel, panko og pepper godt sammen. Pensle bøfferne med olje, og vend dem så i melblandingen. Stek minibøfferne på en panne med smør i, til de har tatt farge, jeg pleier å gi dem omtrent 1 minutter på hver side ved høy varme, og så 1 minutter pr cm på hver side ved lav varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...