mandag den 4. marts 2013

Hamburgerrygg med ananas og karrysaus


Jeg er veldig glad i hamburgerrygg, men slik jeg aller best kan li' den, er den ikke spesielt sunn. Aller best er den nemlig med noe godt og søtt noe ved siden av, pluss en eller annen form for tykk og fet saus. Denne utgaven er ingen unntak. Men den har masser av grønt, som gir en lille smule god samvittighet i det minste!

Men ja, hamburgerrygg er perfekt hygge-med-litt-dårlig-samvittighet mat, og prisen er ikke så gal her (i Århus ihvertfall) heller.

For 4 trenger du:
1 stykke hamburgerrygg, 500-600 gram
Ananas på boks (du trenger 6-7 skiver)
5 dl melk/fløte (jo mer fløte, jo fetere blir retten)
2 ss hvetemel
1-2 ss karry
Salt
Litt ananasjuice
250 g sjampinjong
2 paprika
200 g sukkererter
Olje

Ris - kok som du pleier, jeg brukte 250 gram for 3-4 porsjoner.


Skjær hamburgerryggen opp i skiver som er ca 1 cm tykke. Om den er dekket i nett, ville jeg tatt det av aller først, for det er noe griseri å gjøre det underveis. Åpne ananasen, og hell saften fra (men spar noe, du skal bruke den senere) og finn frem et ovnfast fat.
Legg ananas og hamburgerrygg i skiver, pass på at det er en skive ananas for hver skive hamburgerrygg du har. Sett kjøttet inn i ovnen ved 180 grader, og stek det i omtrent 30 minutter.

Ha fløte/melk (jeg brukte omtrent 50/50, men du bruker den blandingen du selv har det best med. Kun melk fungerer også flott) opp i en gryte sammen med mele og karry, og pisk det godt sammen under oppkoking. Skru ed for varmen, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør godt underveis, og smak til med salt og ananaslake.

Skjær opp sjampignonger i tykke skiver, halver sukkererter/sugarsnaps og del opp paprikaen i mindre biter. Ha oljen på en panne, og varm den godt opp. Ha grønnsakene oppi, og stek dem hardt til soppen har started å bli gyldne. Smak til med salt.

Server det hele på en tallerken, og nyt det (forsyn deg gjerne med litt ekstra grønt for bedre samvittighet!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...