Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 28. marts 2013
Purre svøpt i bacon med sitronpotetmos og gulerotsalat
Bacon er et fantastisk produkt, som kan brukes til så meget! Ofte får det dog en litt mer støttende rolle, i stedet for selv å spille hovedrolle. Det gjør denne retten noe med! En deilig og knasende gulerotsalat, en litt syrlig potetmos, kombinered med "hovedelementet", salt og sprø bacon sammen med en søt purre. Mums;)
For 3-4 porsjonger trenger du:
4 store purre
200 g bacon, i skiver
16 kvister timian
1 kg poteter
1 dl melk
1 sitron, skallet
Salt
Pepper
40 g pinjekjerner
Rapsolje
3 store gulerøtter
100 g kål
2 ts honning
1 dl rosiner
Purre med bacon:
Start med å rense purrene grundig for sand og jord, og del dem opp i to. Legg 2 kvister med timian inntil purren, og rull bacon omkring. Strekk baconet, så det kun kommer et tynt lag omkring purren, men hele skal være dekket. Ta eventuelt en stykke bacon mer om det ene ikke kan dekke hele stykket.
Legg purrene på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek dem med 175 grader i 15 minutter. Vend dem, og bak dem ytterligere 10 minutter. Pass på dog, om purren er tynn skal den nok ha litt mindre, og den er tykk, skal den ha litt mer. de er ferdige og baconet er blitt mørkt i fargen, og purrene er myke.
Potetmos med sitron:
Skrell potetene, og skær dem opp i mindre biter. Jeg pleier å skjære dem i tynne skiver selv når jeg lager potetmos for at de skal koke fortere. Når potetene er ferdigkokt, heller du vannet fra, har melken oppi, og moser dem godt med en potetmoser. Ha eventuelt litt mer melk oppi om den ikke har ønsket konsistens. Smakes til med sitronskall, salt og pepper.
Gulerotsalat med pinjekjerner:
Start med å ha rapsolje på en panne, og varm den godt opp. Når oljen er god og varm, ha du pinjekjernene oppi. Rist dem til de er blitt litt mørkere i fargen, og en god lukt begynner å spre seg. Legg dem så på et stykke kjøkkenrulle for å kjøle av, imens du lager resten av salaten.
Skrell gulerøttene, og skjær dem opp i skiver på et par mm tykkelse. Gjør det samme med kålen. Ha kål, rosiner og gulerøtter opp i en skål, og hell honningen over. Bland det hele godt sammen. Dryss pinjekjernene på toppen, og server:)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar