Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 11. marts 2013
Sennepskoteletter i fat med gulerøtter og spinat
Sennepskoteletter er en virkelig lett og smaksfull rett som kan varieres i det uendelige, alt etter hva sennep du har i hus, og hva tilbehør du finner i kjøleskapet! Denne gangen valgte vi å lage det hele i et fat, og mums, det var godt;)
Koteletter har vi nesten alltid i fryseren, akkurat som kylling - man kan jo alltid finne på etter eller annet med det;)
For 3-4 porsjoner trenger du:
3 koteletter
Salt
Pepper
1 rødløk - i tynne skiver
3 store gulerøtter - skæres i skiver
70 g baby spinat - skylles og dyppes tørr
Olje til steking
1 ss + 3 ts dijon sennep
1,25 dl fløte
1 dl buljong
5-6 kvister timian
Tilbehør; Ris
Start med å duppe kotelettene tørre, og ha litt salt på dem, og la dem trekke i 5-10 minutter før du går videre. Sett risen over å koke som du pleier, å sett ovnen på 200 grader!
Ha litt olje på en varm panne, og steg gulerøtter og løk til de har fått farge og er blitt litt møre. Tilsett 1 ss dijon sennep, og rør dem godt inn. Tilsett så fløte og buljong, kok det opp, og tilsett spinat, salt og pepper.
Hell hele innholdet opp i et ildfast fat, og tørr stekepannen hurtig av. Ha litt mer olje på pannen, og brun kotelettene fort på høy varme omtrent 30 sekunder på ver side. Legg dem deretter over ovenpå grønnsaksfatet, og smør 1 ts dijon sennep på hver kotelett. Legg 1-2 timian kvister ovenpå hver kotelett, og sett fatet inn i ovnen.
Hele fatet stekes i 10-12 minutter, intill kjøttet er gjennomstekt.
Serveres og nytes med ris (og plukk timiankvistene vekk, de er ikke så godt å spise;))
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar