søndag den 17. marts 2013

Italienskinspireret sandwich med hamburger og grillet paprika


En god sandwich kan man aldri få for ofte, og det samme gjelder for burgere. Det kan da ikke gå galt når man kombinerer dem begge. En flott burger, en deilige frisk saus og masser av fyll, inn i mellom 2 tynne stykker nybakt brød. Mums!
Bakt paprika som er flådd for skinner har en utrolig fantastisk smak, til og med lillepiken (som ellers ikke er så begeistret for varm paprika) er superfornøyd. Det med å piske fløte og basilikum sammen som en krem kom jeg over i et reklamehefte om grilling, og det er godt nok en fantastisk kombinasjon! Det hele gir en forholdsvis syrlig smak (kjæresten syntes nesten den minnet litt om Roquefort, med så allikvel ikke). Kombineret med bøffen og det søte fra tomat og bakt paprika, ga det hele en riktig god burgersandwich!


For 3 trenger du:
300 g oksehakk
Salt
Pepper
Evt olje til steking
En håndfull frisk basilikum
1,5 dl fløte
Sitronsaft
1 paprika
2 tomater
6 skiver brød
Salat (gjerne ruccola om du har det)
100 g frisk mozzarella


Start med å sette ovnen grill og så høy temperatur som mulig. Når ovnen er varm, legger du paprikaen inn i ovnen så høyt opp som den kan, og griller paprikaen til den er helt svart på skinnet. Vend den underveis. Avkjøl så paprikaen (noen bruker i pose, jeg gjorde ikke) til du kan ta på den uten å brenne deg, og pell skinnet av. Skjær den så i strimler.
Form kjøttet til 3 ovale burgere, gjerne omtrent så store som brødskiven er. Husk dog at de krymper når de stekes. Krydr med salt og pepper, og sett burgerene til sides imens du gjør resten klart.
Ha fløte og basilikum opp i en dyp skål, og gi dem en hurtig tur med en stavblender til den har fått en lille smule "fluffy" konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skjær tomatene i tykke skiver, og skjær mozzarellaen i riktig tynne skiver.
Stek burgerene, eventuelt i litt olje, på en grillstekepanne til ferdigstekt, de skal nok ha et par minutter på hver side, alt etter hvor store de er. Grill tomatene hurtig på hver side, til de har tatt litt farge.
Lag en sandwich med brødet (grill det også om det ikke er nybakt), salat, burger, mozzarella og dressingen, og server med det samme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...