Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 17. august 2013
Syltede kirsebær - perfekt til is!
Her om dagen var jeg på vei ned i skogen, egentlig for å lete etter bringbær og bjørnebær. Jeg fikk en god fangst av ville bringbær, men bjørnebærene var dessverre ikke modne enda. Så det for bli en annen gang;)
På vei ned til skogen kom jeg forbi et kirsebærtre, som bugnet over av modne og søte små kirsebær; og siden det ikke sto på noen privat grunn, fikk jeg da plukket en liten pose med meg hjem også!
Det er helt klart letteste å rense dem med en kirsebærutstener, men om du ikke har en slik en; kan du også gjøre som meg! Forklede, engangshandsker og en dyp bolle med sil i - og det gikk som en lek!
Husk at mye av smaken fra kirsebærene sitter på selse stenen, så ikke kast dem ut!
For en god porsjon sylta kirsebær trenger du:
625 g kirsebær med sten (500 g uten sten)
2 dl vann
150 g sukker
1/2 vaniljestang, frøene
Skall fra 1 appelsin
Start med å finne frem en dyp beholder, hansker, en sil samt et forklede - for dette komme til å grise;)
Legg silen over beholderen så den dekker halvparten av åpningen, og gå så igang!
Klem stenen ut av kirsebærene over og opp i silen, og ha resten av kirsebæret opp i beholderen. Gjenta til du ikke har mer kirsebær igjen!
Del vannet opp i omtrent 3 deler, og ha dem opp i sammen med kirsebærstenene etter tur. Ha vannet oppi, rør godt rundt, og hell vannet fra igjennom silen. Gjenta et par ganger. Siste gang lar du stenene bli vridd i et håndkle for å være sikker på at du får all saften med.
Ha kirsebærene, kirsebærvannet, sukker, vaniljefrøene og appelsinskallet opp i en gryte, og la det småkoke i omtrent 10 minutter til sukkeret er helt oppløst.
Ha en klump med vaniljeis i en tallerken, og hell kirsebærsyltet over som en liten smaksprøve - og frys resten ned for fiiin nytelse resten av vinteren!
De kirsebærene jeg hadde var veldig søte - så smak deg frem om du eventuelt trenger litt mer sukker!
Etiketter:
Appelsinskall,
Kirsebær,
sukker,
Syltet,
Vaniljestang,
Vann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar