lørdag den 29. juni 2013

Potetsalat med kremet dressing - og en enkel helstekt kylling


Oppskrifter på potetsalater kan man aldri få nok av, ihvertfall ikk om man spør meg. Spør du derimot kjærsten så får du nok et annet svar;)
Denne salaten ble til da jeg hadde en liten sjatt Ymer igjen i kjøleskapet, men man kan saktens lage den på kulturmelk eller surmelk eller yoghurt eller hva nå man har i kjøleskapet der hjemme.
Resultatet ble ihvertfall en frisk og god salat, hvor det syrlige fra ymer virkelig spiller godt mot potetene. Det hele ble servert sammen med en helstekt kylling og en enkel grønn "salat" - man trenger jo ikke gjøre det vanskeligere enn nødvendig! Og OM man gjerne vil servere den til grillmat, anbefaler jeg det på det sterkeste... Været har bare vært virkelig dårlig her på det siste;)


For middag til 4 + kyllingrester til et par dager trenger du:

1 kylling - vi hadde en liten 1300 grams
Salt
Pepper
Olivenolje
Hvitløkssmør

1/2 brokkolihode
Grønne bønner
Erter

1 løk - finhakket
2 vårløk - i strimler
750 g små poteter
2 ss ymer (eller annet syrlig melkeprodukt)
3 ss majones
2 ts dijonsennep
Salt og pepper

Start med å sette ovnen på 200 grader før du går igang med å gjøre kyllingen klar.
Skyll kyllingen godt, både invendig og utvendig, og finn frem et ildfast fat. Ha litt olivenolje (eller annen olje)  i bunden av fatet, og plasser kyllingen over. Gni eventuelt litt olje ut over kyllingen, og fordel så jevnt med salt og pepper ut over kyllingen.
Stikk en termometer i, og stek den til du har en kjernetemperatur på 79 grader. Det tok oss ca 1time og 25 minutter, men man er nødt til å følge med på akkurat det selv. Når kyllingen er ferdigstekt, smører du den lett inn med litt hvitløkssmør, gir den eventuelt et par minutter på grillelementet i ovnen for at skinnet skal bli litt mer sprø, og la der hvile litt (gjerne 15 minutter) til resten blir klart.

Vask potetene, og kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca 20 minutter. Dette må meget gjerne gjøres dagen før, da salaten blir aller best med kalde poteter;) Men glemmer man å planlegge slikt på forhånd (det gjør ihvertfall jeg!), så skyll dem bare godt i kaldt vann til temperaturen har sunket litt ihvertfall;)
Finhakk løket, og skjær opp vårløken i strimler. Rør majones, ymer og sennep sammen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Ha poteter og 2xløk opp i skålen, vend det hele godt sammen, og la den trekke i 15-30 minutter før det skal spises.

Salaten ble megalett - men: Finn frem frosne bønner og erter fra fryseren, og ha dem opp i spillkokende lettsaltet vann. Etter omtrent 2 minutter tilsetter du brokkolien, og lar den hygge seg med i omtrent 1 minutt mer.

Skjær opp kyllingen som skal spises i dag, og pakk resten ned i kjøleskap fortest mulig så det kan brukes igjen imorgen. Og husk å spare skroget og andre benrester til en omgang kraft ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...