mandag den 17. juni 2013

Grillet kotelett med smørgrillet mais og qusadilla


Her på søndag hadde vi bestemt at i dag, da SKAL vi grille. Det angret vi dog litt på da søndagen kom, for mere vind skulle man lete lenge etter!
Men heldigvis har vi jo en flott (og stor) gassgrill - så det kunne vi få klart likevel med litt vakthold;)
Resultatet ble en enkel kotelett kombineret med et par MEGAsaftige smørmais, samt en quesadilla med BBQsaus og avocadomos - helt klart en mettene suksess!


For 3 + litt rester trenger du:


3 koteletter
Salt
Pepper

3-4 maiskolber
Kryddersmør

3 tortillalefser
Ketchup
Ost i skiver

1 avocado
1/2 rødløk
Salt
Pepper
Evt : chilipulver, hvitløkpulver, sitronsaftStart med å lage maiskolbene, da det er dem det helt klart tar lengst tid.
Skrell maisenene, og plukk trådene vekk, men la bladene henge fast nede i bunden. Når alle maisene er åpnet opp, smører du maisen godt inn i kryddersmør. Når smørret et godt fordelt, pakker du maisen inn igjen, og knytter en matbånd rundt. Gjør det samme med alle maisene.
Disse skal nå grilles på indirekte varme i 15-20 minutter, og vendes underveis. Når de er ferdige skal de lukte riktig masse av mais (og bladene er nok godt svidde)

Avocadomosen ble laget riktig enkelt. Kom avocadoen i en skål sammen med litt hakket løk, og mos det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt chilipulver, hvitløkpulver eller sitronsaft - eller alle tre;) Settes på kjøl til den skal spises!

Kotelettene fikk litt salt og pepper, og ble så grillet i et par minutter på hver siden på forholdvis god varme. Jeg er fremdeles fan av 30 sekunder på sterk varme, og så 1 minutt pr cm på hver side etterpå. Det fungerer rett og slett bare fantastisk!

Quesadillene ble laget virkelig enkle denne gangen. Halve lefsen ble smurt inn med et tynt lag ketchup, og det ble så toppet med helt normal og hvit ost i skiver. Lefsene ble så klappet sammen, og de fikk lige omtrent 30-50 sekunder på hver side på en varm grill, til osften er smeltet!

Server det hele sammen på en tallerken - og nyt maten;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...