Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 21. juni 2013
Rabarbramuffins med sjokolade
Ingen muffins uten sjokolade - det er snart en regel snarere enn untak her i hus;)
Det er fremdeles tid for rabarbra - og etter min mor kom på besøk med en bærepose full av rabarbra, er det jo bare å gå igang med å hygge seg!
For 15 muffins trenger du:
200 g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
120 g smør
175 g sukker
2 egg
1/2 vaniljestang - frøene
1,3 dl melk
100 g renset rabarbra
100 g sjokolade (mørk, lys, melke, blandet)
Start med å ha sukker og smør i bakebollen, og pisk det til du har en fin og jevn masse. Tilsett ett og ett egg under omrøring.
Bland alt det tørre sammen, og ha det vekselvis opp i bakebollen med melet, under stadig omrøring.
Grov eller finhakk sjokoladen, og skjær rabarbra i mindre biter. Vend det inn i deigen helt til slutt.
Fordel røren i 15 muffinsformer.
Bakes ved 180 grader i omtrent 25 minutter - men sjekk til underveis. De skal være gyldne på toppen når de er ferdige.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar