torsdag den 27. juni 2013

Sesampaneret kylling med tomatris og dip


Denne middagen var det kjæresten der sto for - han hadde nemlig veldig lyst på kylling panert med sesam etter jeg hadde laget samme retten bare med laks. Kjæresten er jo, som bekjent, ikke den store fiskespiser!
Retten fikk følge av en en spicy ris med masser av smak, en enkel dip og grønnsaksknas! Det er merkelig hvor mye mer grønnsaker vi spiser når det blir servert med litt dip ved siden av...


For 5 trenger du:

4 kyllingfileter
Hvetemel
Salt
Pepper
1 egg
2-3 dl sesamfrø
Olje til steking

6 dl ukokt ris - kokes
1 boks hakket tomat
1 løk - finhakket
1 kinesisk hvitløk - finhakket
Olje til steking

3/4 agurk - i stenger
1/4 blomkål - i små blomster
7 gulerøtter - i stenger

3 dl gresk yoghurt
1 dl krydderurter (jeg brukte gressløk, dild og litt basilikum)
Salt
Pepper
Evt sitronsaft

Start med å sette risen over for å koke som normalt, og hell den så over i en annen beholder når den er ferdigkokt.
Ha litt olje i bunden av den varme gryten, og ha løk og hvitløk opp i gryten. Svits det til det begynner å bre seg en god duft av krydder i kjøkkenet, og hell så risen tilbake opp i gryten. Hell den hakkede tomaten opp i samme gryte, bland det hele godt asmmen, og la det stå og trekke i omtrent 5 minutter før du stiller den på bordet.

Ha hvetemel, salt og pepper i en tallerken, ett sammenpisket egg i en tallerken, og sesamfrøene i en tredje tallerken. Dupp kyllingfiltenen tørre, og vend dem i hvetemelsblandingen, så i egget, og til sist opp i sesamfrøene. Gjenta til alle kyllingfiletene er dekket.
Varm litt olje i en panne, og stek kyllingfiletene i omtrent 10 minutter, til de er gjennomstekte, og sesamfrøene har begynt å ta farge.

Skjær grønnsakene opp i stenger.

Ha gresk yoghurt opp i en dyp tallerken, og tilsett de (hakkede) krydderurtene du har. Rør det godt sammen, og smak det til med salt, pepper og sitronsaft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...