Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 18. juni 2013
Laks med små nye poteter, asparges og sitronkrem
Altså - selv om kostrådene i Norge sier "ikke mer enn to ganger laks i uken" - så må man da godt spise det to ganger;) Ihvertfall når det kun skjer en gang iblant!
I helga som var har jeg vært på matmarked - hvor jeg blant annet kom hjem med noen deilige, danske asparges og nypoteter - også fra Danmark. Full lykke med andre ord!
Så når kjæresten gjorde et eller annet annet - ble det riktig råhygge for jentene i hus;) Ikke galt det heller!
For middag til 2 trenger du:
5-8 mini nye poteter
Kryddersmør
1 dl creme fraiche // rømme
1 ss majones
1/2 sitron - både skall + saft
Asparges
Litt olje
Salt
Pepper
1/2 sitron - både saft + skall
2 stykker lakseporsjoner
Sett ovnen på 200 grader, og gå så igang med å lage mat. Start med å lage sitronkremen, så den kan få lov til å stå og trekke imens du lager resten av maten klar.
Bland cremefraiche, rømme og sitron opp i en bolle - og bland det hele godt sammen. Smak eventuelt litt med sukker og salt, men jeg syntes slett ikke det var nødvendig.
Sett potetene over å koke i lettsaltet vann, og hells å vannet fra når de er ferdigkokte.
Legg bakepapir på et stykke langpanne, og legg laksestykkene i den ene ende. Knekk bunden av aspargesene, og legg dem over i den andre endre. Dryss litt olje over aspargesene + eventuelt litt sitronsaft. Over laksestykkene strør du sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Ha det hele inn i ovnen, og stek det i 10-15 minutter til laksen er gjennomstekt.
Anrett det hele på en tallerken, og ha litt kryddersmør ovenpå potetene;)
Etiketter:
Asparges,
Creme Fraiche,
Kryddersmør,
Laks,
Majones,
olje,
pepper,
Potet,
salt,
Sitron
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar