tirsdag den 18. juni 2013

Laks med små nye poteter, asparges og sitronkrem


Altså - selv om kostrådene i Norge sier "ikke mer enn to ganger laks i uken" - så må man da godt spise det to ganger;) Ihvertfall når det kun skjer en gang iblant!
I helga som var har jeg vært på matmarked - hvor jeg blant annet kom hjem med noen deilige, danske asparges og nypoteter - også fra Danmark. Full lykke med andre ord!
Så når kjæresten gjorde et eller annet annet - ble det riktig råhygge for jentene i hus;) Ikke galt det heller!


For middag til 2 trenger du:

5-8 mini nye poteter
Kryddersmør

1 dl creme fraiche // rømme
1 ss majones
1/2 sitron - både skall + saft

Asparges
Litt olje

Salt
Pepper
1/2 sitron - både saft + skall
2 stykker lakseporsjoner



Sett ovnen på 200 grader, og gå så igang med å lage mat. Start med å lage sitronkremen, så den kan få lov til å stå og trekke imens du lager resten av maten klar.
Bland cremefraiche, rømme og sitron opp i en bolle - og bland det hele godt sammen. Smak eventuelt litt med sukker og salt, men jeg syntes slett ikke det var nødvendig.
Sett potetene over å koke i lettsaltet vann, og hells å vannet fra når de er ferdigkokte.

Legg bakepapir på et stykke langpanne, og legg laksestykkene i den ene ende. Knekk bunden av aspargesene, og legg dem over i den andre endre. Dryss litt olje over aspargesene + eventuelt litt sitronsaft. Over laksestykkene strør du sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

Ha det hele inn i ovnen, og stek det i 10-15 minutter til laksen er gjennomstekt.

Anrett det hele på en tallerken, og ha litt kryddersmør ovenpå potetene;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...