onsdag den 19. juni 2013

Forel i pakke med ramsløk og en potetsalat med rygeost


Dagen i dag har vært lang og hektisk - og dessverre ingen sykkeltur! Med øsende regn og regntøyet liggende på jobb ble bussen en lett løsning! Det skal da være lov engang i blant;)
Jeg kom over disse fiskene i Fakta i går til en meget billig penge - det var nemlig datovarer! Jeg kan riktig godt li' slike tilbud - selv om det betyr at middagsplanene ble laget om i siste liten;)
Det er dog ikke alltid en dårlig ting! Jeg ble positivt overrasket over smaken på fisken - og potetsalaten ble RIKTIG god. Om du kan li' rygeost. Hvis ikke bruker du selvfølgelig bare cremefraiche eller en annen smøreost du godt liker!
Og en siste ting. Heter det forel når flertallet er foreller. Og hva heter foreller på norsk?

For middag til 4 trenger du:


4 foreller - 800 gram tilsammen
8-12 "blader" ramsløk
Salt
Pepper
Sitronsaft

800 g poteter - forkokte og HELT kalde
150 g rygeost (jeg bruker såklart verdens beste - den fra Løgismose)
20 reddiker - i små biter
4-6 vårløk - i små biter
Salt
Pepper


Start med å sette ovnen på 220 grader, og gjør fisken klar. Kutt hodet av fisken og skyl den godt i kaldt vann. Grovhakk ramsløkene godt, og fordel dem i buken på fiskene sammen med litt salt.
Dryss salt, pepper og sitronsaft over fiskene, og pakk dem godt inn i et stykke folie hver.
Stekes i omtrent 25 minutter til fisken er gjennombakt.

Potetsalaten ble laget sådan her: Kutt potetene opp i mindre, mundrette biter, og ha dem opp i en stor skål. Hell/skrap rygeosten over. Rens vårløken, og skjær dem opp i små stykker. Gjør det samme med reddikene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...