Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 25. juni 2013
Grønn bulgur med krydderpesto og kylling
Bulgur! Det er et totalt undervurdert tilbehør om du spør meg! Det er litt kjedelig i seg selv, men pimp det opp med litt buljong, salat eller pesto, og det er bare mums;)
Maten i dag fikk følge av en "restepesto" med masser av forskjellige krydderurter fra fryseren, deilig kylling og litt enkel salat - slett ikke en dårlig middag om du spør meg!
For middag for 4 trenger du:
3-4 kyllingfileter i tern
Salt
Pepper
Olje
2 dl bulgur
1 agurk
75 g babyspinat
3 dl krydderurter (jeg brukte basilikum, ramsløk, gressløk og persille)
35 g parmesan-ost
1 dl olivenolje
1 liten sitron - saften
1 fedd hvitløk
65 g mandler
Salt
Pepper
Start med å koke bulgur opp etter anvisninger på pakken, og kjøl den en liten smule ned.
Skjær kyllingfiletene opp i små tern, og krydre dem med salt og pepper. Stek dem til de er gjennomstekte på en varm panne med olje i.
Grovhakk krydderurtene, og ha dem i en blender/foodprocessor sammen med hvitløk, mandler og parmesanost. Kjør det god, og tilsett litt olivenolje etter hvert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær agurken opp i små tern, og skyll babyspinaten godt. Vend bulgur, babyspinat, pesto og agurk godt sammen, og topp det hele med litt kylling.
Dette er også super tilbehør til grillen eller fisk!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar