Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 24. juni 2013
Bolle med ris og havregryn
Kjenner dere den følelsen - når man har laget for mye ris (igjen igjen) og ikke riktig gidder å ha stekt ris til middag. Og om man ikke lager stekt ris - så kan ris være vanskelig å bli "kvitt".
Denne bollen er en riktig god måte å få brukt litt ris på - og resultatet blir noen gode og svampete boller - heller ikke galt;)
Vi brukte litt tomatrisrester, men du tar hva du har!
For rundt 15 boller trenger du:
400 g kokt ris
500 g hvetemel
1 pk gjær
2 ts salt
1 ss honning
4 dl vann
100 g havregryn
Sesamfrø
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre til du har en klissete og jevn masse.
Dekk bollen til med et lokk eller plastik, og la den heve i 45 minutter.
Bruk en slikkepott/dejskraber til å lager omtrent like store boller fordelt på to bakeplater, pensle dem lett med vann og dryss litt sesamfrø over.
Etterheves i omtrent 30 minutter.
Stekes ves 180 grader i omtrent 12 minutter, til de har fått en og og sprø "hinne". Bank eventuelt etter for å høre om de er hule!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar