mandag den 24. juni 2013

Bolle med ris og havregryn


Kjenner dere den følelsen - når man har laget for mye ris (igjen igjen) og ikke riktig gidder å ha stekt ris til middag. Og om man ikke lager stekt ris - så kan ris være vanskelig å bli "kvitt".
Denne bollen er en riktig god måte å få brukt litt ris på - og resultatet blir noen gode og svampete boller - heller ikke galt;)
Vi brukte litt tomatrisrester, men du tar hva du har!


For rundt 15 boller trenger du:


400 g kokt ris
500 g hvetemel
1 pk gjær
2 ts salt
1 ss honning
4 dl vann
100 g havregryn

Sesamfrø


Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre til du har en klissete og jevn masse.
Dekk bollen til med et lokk eller plastik, og la den heve i 45 minutter.
Bruk en slikkepott/dejskraber til å lager omtrent like store boller fordelt på to bakeplater, pensle dem lett med vann og dryss litt sesamfrø over.
Etterheves i omtrent 30 minutter.
Stekes ves 180 grader i omtrent 12 minutter, til de har fått en og og sprø "hinne". Bank eventuelt etter for å høre om de er hule!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...