Svinefilet eller svinemørbard er virkelig mums mat - og det er så lett å variere! Enkelt å lage, og resultatet blir godt
Oppskriften fant jeg i Magasinet Mad! og dette er hvordan jeg gjorde det.
For 4 trenger du:
1 svinefilet/svinemørbrad - pusset
Olivenolje til steking
60 g mandler - finhakket
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
3 dl bulger - kokes opp og avkjøles lett
1 agurk - i små tern
1 mango - i litt større tern
1/2 rød chili - finhakket
1/2 dl olivenolje
1 ss honning
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
Start med å tenne for ovnen på 175 grader, og puss ferdig mørbraden. Bland finhakkede mandler, sitronsaft, salt og pepper sammen.
Brun mørbraden av pannen, og rull den så i mandelblandingen (jeg gjorde det motsatt vei, men tror det vil holde bedre fast sånn her;)). Legg det hele opp i en ovnfast fat, og topp med mandlene der ikke ville henge fast. Stekes i omtrent 20 minutter - ta den ut av ovnen, og la den hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer i den.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, og flat den ut litt så den kan avkjøles en liten smule.
Skyll og flækk agurken, og fjern de våte kjernene med en skje. Skjær den så i små tern.
Skrell og skjær mangoen opp i litt større tern, og finhakk chilien.
Vend det hele sammen i en bolle.
Bland dressingen sammen, og vend den i bulgursalaten.
Skjær mørbraden opp i skiver på ca 1 cm tykke, og server det hele med bulgursalaten til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar