lørdag den 15. juni 2013

Laks i fat med brokkoli, vårløk og sitron


Dette var så ukens fiskemiddag - godt stekt og med masser av smak! ;) Hverdagens middager skal nemlig være nettopp slike - enkel og lage (eller i det minste passe seg selv godt), sundt, godt og MASSER av smak! Denne fikk alle kriterier godkjent; ihvertfall fra min side. Lillepiken ville derimot ikke spise brokkoli - men hun er også best til den når det er kokt eller dampet - og ikke sprø og med masser av smak lige som her.
Inspirationen kom fra Magasinet Mad!, og dette er slik jeg lagde den:


For middag for 2 trenger du:

300 g laks i fileter
1/2 brokkoli
1 bundt vårløk
1/2 sitron
2 ss soya-saus

Ris til 2 personer

Start med å tenne ovnen på 180 grader, og sett risene over å koke etter anvisning på pakken. Leg laksefiletene i en ildfast form, skjær brokkolien i mindre biter og fordel den ved siden av laksen. Del sitronen opp i mindre biter, legg dem her og der, og gjør det samme med vårløken.
Sett fatet i ovnen i 15 minutter, ta dem så ut, og hell soya-sausen over. Sett så fatet tilbake i ovnen i omtrent 5 minutter mer, til laksen er gjennomstekt.

Serveres som den er, med risen ved siden av.



2 kommentarer:

  1. Mmmmm, sier jeg bare:)
    Ha en fin søndag
    KLem
    Liza

    SvarSlet
  2. Man kan aldri få for mye laks (om du spør meg. Spør du kjæresten eller andre;) vil de nok si seg uenige. Pytt med kostråd:D)

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...