søndag den 9. juni 2013

Grillede rekespyd med mozzarellaspyd og pølser til kjæresten;)


Her på torsdag, hvor været bare var perfekt (!) og meget meget varmt, valgte vi en virkelig hurtig middag;) Grillet rekespyd, klassisk mozzarella-salat på spyd og kjæresten fikk så en par pølser - funnet som restvare i Fakta for en meget billig penge da det var datovarer. Men en god fryser er det jo ikke det store hinderet!
Jeg fant også et par andre morsomme varer, men mer om det en annen gang;)
I min lokale Føtex selger de nå mini-San Marzano tomater i løsvekt, til min store glede. Elsker de tomatene, og det at man selv kan trykke litt på dem velge dem ut er et stort pluss! Spiser betraktelig mer tomater her i hus - det er sikkert og visst.Mat til 3 - er VIRKELIG lett måltid;)

Nok pølser til kjæresten + matpakke, det ble så 5 stk her;)

200 g forkokte kjempereker
2-3 ss sursøt chilisaus

Grillspyd

1 pakke frisk mozzarella i tern, 125 gram
Frisk basilikum
200 g små tomater

Eventuelt litt brød om de ikke metter nok!


Kjæresten gikk ut og tente for grillen, imens jeg gjorde spydene klare. Pølsene ble risset hurtig, og så grillet i omtrent 10 minutter. Har du litt mer tid enn oss, må du gjerne marinere rekene litt mer enn de 10 minuttene våres fikk - men av og til skal det jo bare gå litt hurtig;)

Jeg la rekene opp i en liten skål med den sursøte chilisausen, og blandet det hele godt sammen. Her fikk de som sagt omtrent 10 minutter, men de kunne gjerne fått minst 20 minutter mer om tiden hadde rukket. Men sultne barn (og voksne) skal nå engang ha mat fort.

Den klassiske mozzarellasalaten ble laget på følgende måte: Jeg skar mozzarella opp i "små" terninger - omternt samme størrelse som tomatene hadde, og det ble etterpå satt på et grillspyd. Tomat-basilikum-mozzarella-basilikum, og repeter til spydet er fullt. Gjene til det er tomt for det hele;)

Rekespydene fikk omternt 2-3 minutter på direkte varme på hver side, til de var gode og sprø, og mozzarellaspydene fikk liiige omternt 30 sekunder på hver side - til oste var varm, men ikke for mye smeltet. Det å gjøre grillrister ren for smeltet ost er jo noe vi gjerne vil ungå;)

Men nyt maten - for nå smutter jeg ihvertfall ut i solen igjen før der står på aftensmat (igjen igjen) på grillen!

2 kommentarer:

  1. Hei. Du vant give away'en på Mat for alle. Flott hvis du sender meg adressen din på katrine@kaheggelund.net. Håper helga var flott.

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...