torsdag den 6. juni 2013

Persillesmør


I dag har det vært NOK en deilig dag (hva skjer der lige for været for tiden - det har jo vært fullstendig sommer i en måned nå, me like<3), så grillen har mildt sagt blitt mye brukt her på det siste. Ingen skal komme å si at den ikke får gass for alle pengene!
Smør med en eller annen smakstilsetning hører jo godt med til både kjøtt, brød og poteter, så litt kryddersmør av en eller annen sort har vi som oftest i kjøleskapet. Spesielt mums er det om det er laget på Naturmælk sitt smør. Det smaker altså HELT fantastisk, for å si det mildt.


For en ok porsjon smør der bør vare minst en uke trenger du:

100 g smør - det beste du har. Og SMØR. Ikke blandingsprodukt som Brelett og Kærgården.
1 håndfull frisk persille - finhakket
Litt salt - omtrent en ts, smak deg frem
Litt pepper - omtrent 1/2 ts - smak deg frem
Skvett sitronsaft - omtrent 1 ts - smak deg frem

Sett smørret frem på kjøkkenbenker til det blir mykt nok til at du kan røre i det.
Finhakk persillen, bruk gjerne litt av stengene også - det gir bare smak;)
Ha smør og persille opp i en bolle, og bland det godt sammen. Tilsett litt salt, pepper og sitronsaft - litt etter litt, imens du blander det hele godt sammen, og rører litt!

Form det hele til en rull som du pakket godt inn - for eksempel i bakepapir eller plastik, eller gjør som meg - ha det hele opp i en boks med tett lokk;) Bare husk at om du har det i en boks med lokk, er det ikke fult så lett å fordele det som hvis du har laget en flott rull!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...