tirsdag den 15. april 2014

Oksestek med baconpoteter og asparges med sjampinjonger


Aaah, asparges. Det er endelig kommet i butikken igjen - og jeg vil nærmest si at jeg fråtser i det. Men også kun nesten. Fordi det blir da mat ut av det hver gang - så noe for noe?
Uansett, dette var veldig godt!


Til middag for 3-4 trenger du:


2-3 store stykker oksekjøtt, rundt 450 gram
Salt
Pepper
Olje

6-8 små poteter
1 pakke bacon
Evt: gressløk

200 g sjampinjong
1 bundt asparges
2-3 vårløk
Smør til steking
Salt

150 g sjampinjong
Litt olje
2 dl fløte
Urtebuljong

Start med å drysse litt salt og pepper på oksestykkene, og gni litt olje på dem i samme slengen, Legges så til side for å hvile en 10 minutters tid imens du gjør klar det andre.
Når kjøttet har hvilet seg et stykke tid, steker du det er par minutter på hver side i en brennvarm grillpanne. Legg det så til sides igjen et par minutter før du skjærer det opp i tynne strimler.

Skrell potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Baconet skjæres i strimler, og svitses på en panne. Legg så baconet til sides. Når potetene er kokt, blander du bacon og poteter lett sammen. Topp eventuelt medl itt gressløk.

Skjær første omgang sjampinjonger i kvarte, Skjær asparges i tynne skiver, og gjør det samme med vårløken. Stek det hele ved lav temperatur i smør med litt salt over.

Skjær den andre omgang av sjampinjonger opp i tynne skiver, og ha det i en gryte med litt olje i bunden. Svits dem lett til de har fått litt farge. Hell så fløte og litt urtebuljongpulver (eller en buljongterning) oppi, og la det koke opp. Men pass på - fløte har det med å koke over så snart du ser den anden vei!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...