Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 15. april 2014
Oksestek med baconpoteter og asparges med sjampinjonger
Aaah, asparges. Det er endelig kommet i butikken igjen - og jeg vil nærmest si at jeg fråtser i det. Men også kun nesten. Fordi det blir da mat ut av det hver gang - så noe for noe?
Uansett, dette var veldig godt!
Til middag for 3-4 trenger du:
2-3 store stykker oksekjøtt, rundt 450 gram
Salt
Pepper
Olje
6-8 små poteter
1 pakke bacon
Evt: gressløk
200 g sjampinjong
1 bundt asparges
2-3 vårløk
Smør til steking
Salt
150 g sjampinjong
Litt olje
2 dl fløte
Urtebuljong
Start med å drysse litt salt og pepper på oksestykkene, og gni litt olje på dem i samme slengen, Legges så til side for å hvile en 10 minutters tid imens du gjør klar det andre.
Når kjøttet har hvilet seg et stykke tid, steker du det er par minutter på hver side i en brennvarm grillpanne. Legg det så til sides igjen et par minutter før du skjærer det opp i tynne strimler.
Skrell potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Baconet skjæres i strimler, og svitses på en panne. Legg så baconet til sides. Når potetene er kokt, blander du bacon og poteter lett sammen. Topp eventuelt medl itt gressløk.
Skjær første omgang sjampinjonger i kvarte, Skjær asparges i tynne skiver, og gjør det samme med vårløken. Stek det hele ved lav temperatur i smør med litt salt over.
Skjær den andre omgang av sjampinjonger opp i tynne skiver, og ha det i en gryte med litt olje i bunden. Svits dem lett til de har fått litt farge. Hell så fløte og litt urtebuljongpulver (eller en buljongterning) oppi, og la det koke opp. Men pass på - fløte har det med å koke over så snart du ser den anden vei!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar