torsdag den 15. august 2013

Pannestekt torsk med grønn blomkålspure og bacon


Jeg elsker blomkål - det er ingen hemmelighet, men dessverre har jeg litt problemer med å få lillepiken til å spise det.. Jeg er nå av den oppfatning at det er kun fordi hun tror hun ikke kan li' det, så jeg blir bare ved med å servere det, om i litt forskjellige former!
Denne utgaven gled ihvertfall fort ned, jeg vet ikke om det er fordi den er grønn (og det pleier den jo ikke å være) - eller bare fordi hun begynner å "gi etter" - det forsvant hurtig ihvertfall!


For middag for 2 trenger du:

2 stk torskefilet, ca 300 gram
Olje
Smør
Salt
Pepper
Litt mel
1/2 blomkålhode, med det grønne
1/2 dl creme fraiche
1 pakke bacon (140 gram)
Gressløk

Eventuelt litt brød


Start med å rense blomkålen, og brekk den i buketter. Legg bladene til sides.
Ha nesten alt (ca 3/4) av blomkålen opp i en gryte med lettsaltet vann sammen med bladene, og kok dem til de er møre. Drypp dem av, og hell creme fraichen over. Blend det hele til en jevn masse, og smak det til med salt og pepper.

Ha litt olje og smør i en panne, og tenn for den. Dryss litt salt, pepper og hvetemel på hver side av torskefiletene, og stek dem til den er gjennomstekt. Det tar som oftest et par minutter på hver side, alt etter hvor tykk fileten er.

Skjær resten av blomkålen opp i munrette stykker, og stek dem hurtig på en tørr panne. For å unngå altfor mye oppvask, bruk den samme panne til baconet etterpå;)

Skjær eller klipp baconet opp i mindre biter, og stek det godt og sprøtt på en annen panne. Når det er ferdigstekt, gi det en liten tur på et stykke kjøkkenrulle for å suge det verste fettet opp, før du blander den lett med finhakket gressløk.

Server blomkålpureen i en flott liten "haug" på tallerkenen, legg torskefileten ved siden av, og topp det hele med bacon/gressløkblandingen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...