Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 17. november 2012
Mammas brownies
Mm... Jeg er egentlig ikke så altfor glad i brownies, da jeg syntes de lett har det med å bli litt vel mektige... Men denne! Denne kunne jeg (som alle andre brownies) ikke spise så mye av (det er altså en tung kake), men det var godt nok en oppevelse. Deilig og sprø i bund og topp, og fantastisk god og myk inni;)
Oppskriften her er nok til en langpanne, jeg halverte den selv og laget den i en lasagneform, noe som passet oss bedre da vi kun er 3. Og dette var nok. I mange dager.
Om den står lenge (4-5 dager) får den et lite eim av kokos de første bitene du tar, noe som gjør den ekstra overraskendes!
Finn frem (for en langpanne):
9 dl sukker
4,5 dl hvetemel
6 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
6 ss kakao (den beste du har)
6 egg
300 g smør
Start med å sette smørret over for å smeltes. Når det er smeltet, setter du det til sides, og går igang med resten.
Bland alt det tørre sammen.
Knekk eggene opp i en egen skål, bland dem hurtig sammen med en gaffel, og tilsett det opp i det tørre sammen med smørret.
Blandes til du har fått en god og jevn deig.
Haes opp i en bakepapirkledd langpanne.
Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter, kikk på den. Toppen skal være god og hard, men ikke brent når den er ferdig.
Stykkes opp når den er fremdeles lunken, og drysses med melis før servering.
Og du. Den er mektig. Forsyn deg heller to ganger;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar