tirsdag den 13. november 2012

Lyst brød med inbakt hvitløksmør


Vi leker fremdeles litt med hvitløksbrød her i hus; og dette er nyeste "innslag". Deilig med en god og rund smørsmak, men lager det nok ikke helt på samme måte neste gang, syntes ikke det er helt perfekt! Vi har tidligere laget det som pizza og som et enkelt rute-hvitløksbrød som begge smaker godt; men de er ikke perfekt! Så jakten er ikke ferdig enda;)

Denne gangen prøvde vi å bake hvitløkssmør inn i brødet etter det var ferdighevet; og det smakte utmerket.. Skal nok prøve å ha hvitløken i enda tidligere neste gang, samt osten litt senere så den ikke blir så hard^^ Brødet ble nemlig litt større enn forventet, så det trengte litt mere tid!

For et forholdsvis stort hvitløksbrød, nok til 5-6 personer til jeg si, trenger du:
450-500 g hvetemel
3 dl vann
Salt
Sukker
25 g gjær

Samt:
50 g smør
1 kinesisk hvitløk
Litt revet ost


Start med å blande sammen en helt normal gjærdeig sammen. Jeg pleier å løse gjæren opp i (nesten alt) melet, tilsette sukker og salt (men passer på at saltet ikke ligger sammen med gjæret) blandet det godt sammen, og tilsetter så væsken. Elte det hele riktig godt sammen, gjerne 10 minutter i kjøkkenmaskinen. Det skal være en litt klissete deig, men tillsett litt mer mel underveis om du kan se den blir altfor løs i det.

Sette deigen over til heving, og la den heve i omtrent 30-45 minutter. Sett frem smørret så det kan bli godt og mykt; og gjør noe annet imens du venter.


Når deigen er nesten ferdig hevet; blander du hurtig hvitløksmørret sammen. Press et kinesisk hvitløk opp i smørret, og rør det det sammen.
Ta deigen frem, og rull den ut til en god firkant på et melet underlag. Leg en liten pølse (2-4 cm i diamter) i midten av brødet, og fold det godt sammen. Gni litt smør ut på toppen av brødet også.
Sett ovnen på 200 grader, og la brødet etterheve imens ovnen varmes opp. Brødet skal steke i 15-20 minutter, det kommer litt ann på størrelsen på brødet, og hvordan ovnen fungerer.
Når det er ca 10 minutter igjen av steketiden, drysser du litt revet ost (gjerne cheddar) over brødet. Stekes til osten er smeltet, og brødet gir en fin hul lyd når du banker på det.

La det avkjøle i ca 10 minutter, og nyytes.

Super tilbehør til en deilig salat:DIngen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...