søndag den 4. november 2012

Mammas muffins med bringbær


Her i weekenden hadde vi egentlig store planer om det å gå halloween med lillepiken, men når hun starter fredagen med feber og sykdom, ble den planen liksom utsatt litt. Og når hun har feber , må hun jo heller ikke komme ut; ergo, inneaktiviteter!
Valget falt på litt muffinbaking, eller "små kaker" som lillepiken sier, og det gikk da fint. Det morsomste med det å bake muffins er helt klart å slikke bollen + legge frem former, så det var det hun fikk gjøre! Da utvalget av "morsomme" ingredienser var ganske lavt (kjæresten mener en muffin uten sjokolade, det duer bare ikke!), men fant da litt bringbær i fryseren for å gjøre det litt mere morsomt! Tørre muffins gidder man bare ikke;)

Valget denne gangen falt på en oppskrift fra den "lille lilla" bok jeg fikk til jul; nemlig Mamma sin!

For 15 muffin (pluss minus størrelse, men jeg fikk 15 av den "normale" størrelsen)
5 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1/2 vaniljestang, eller litt vaniljesukker
125 g smør
2 dl melk
2 egg
50 g bringbærStart med å piske sukker, smør og vanilje godt og mykt. Når du får en god, jevn og myk masse, tilsett et egg, og rør godt. Etter et par minutter, tilsett det andre egget, og pisk igjen et par minutter.
Bland bakepulver og mel godt sammen, og tilsett det oppi litt etter litt; imens du rører godt sammen!
Tilslutt tilsetter du melken, og pisker til en fin og jevnmasse.

Jeg brukte halvfrosne bringbær, men bruk friske om du har. Tilsett det helt til slutt; og rør hurtig rundt et par ganger med en slikkepott.

Fordeles i muffinsformer, og stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter, følg med! De trenger muligvis litt lengre om du har veldig store bringbær i, men det er du nødt til å følge med på selv.

Deilig lørdagshygge;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...