lørdag den 3. november 2012

Pasta med laks og varme grønnsaker


Pasta spiser vi masser av her i hus. Kjæresten foretrekker den gode, gamle Spagetthi med kjøttsaus, mens jeg selv liker bedre å leke litt med hva jeg nå finner i kjøleskapet.

Denne retten ble spist da kjæresten var ute, og det var riktig jente-hyggekveld (da han ikke spiser fisk... merkelig fyr!). Deilig pasta, masser av gode og vame grønnsaker, toppet med en god laks... Mums!

Du trenger, for 2:
1/2 aubergine
3 vårløk (små)
2 tomater (eller 4 cherry)
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
Pasta
Laks, ca 200 gramStart med å sette vann med litt salt i over for å koke, og kok og pastaen som anvist på pakken. Imens gør du igang med resten.

Jeg valgte å steke laksen først og så legge den litt til sides, men rekkefølgen velger du selv. Har du 2 stekepanner, kan du jo multitaske litt;)

Jeg gjorde sånnher når jeg stekte den på pannen: Salt + pepper drysses forsiktig over; og så ble laksen stekt en 3-4 minutter på hver side. Nå er laks en riktig lett fisk å kikke på om den er gjennomstekt, bare med et enkelt kikk på siden. Og er du fremdeles litt i tvil, kan du ikke ødelegge denne retten med å "åpne" fisken for å kikke heller; den skal jo likevel rives opp til slutt!

For grønnsakene ble det gjort sånn her. Augbergine, vårløk og tomat ble delt opp i mindre biter, og fikk seg en liten svitsetur i stekepannen på jevn varme under god omrørig. Hvitløken ble presset ut over blandingen, og sidenhen svitses inn omtrent ett minutt mer. Smakes til med salt og pepper... Og.. Det var det!

Start med pasta på bunden av tallerkenen, rør hurtig inn grønnsakene, og topp det hele med fisken... Enkel og god hverdagsglede!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...