Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 22. november 2012
Pannekake med vaniljeis og blåbær
Dette her, det er en enkel og forholdsvis klassisk dessert, men det betyr jo ikke at den smaker kjedelig! Er jo en god grunn til at visse ting alltid er populære! Is, spesielt hjemmelaget etter at det ble oppdaget, kan jeg bare ikke få nok av. Topp det av med en deilig og sprø pannekake og noen gode blåbær, så er ihvertfall jeg solgt!
For 10 pannekaker trenger du:
2,5 dl hvetemel
4,5 dl melk
3 egg
Salt
1 ss sukker
50 g smør
Ha all melet, sukkeret og en lille smule salt opp i en bolle sammen med eggene og halvparten av melken.
Rør godt, og tilsett resten av melken, litt etter litt, imens du rører godt.
Smelt smørret, og tilsett det helt til slutt.
Settes til sides, og la røren svelle minst 30 minutter, men om det blir litt lengre,gjør heller ikke det noe.
Stekes åp en varm panne med litt smør i bunden, og stek dem gode og sprøde.
Serveres med vaniljeis og blåbær!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar