tirsdag den 6. november 2012

Skinkeschnitzel med potetballer og coleslaw


Jeg har endelig lært med å steke en schnitzel så den blir perfekt, og ikke seig! Det har været en liten kamp, men nå kan det gjøres!

Med denne metoden blir det vellykket hver gang, og dette gir en lyserød utgave. Om du vil ha litt mere stekt, gir du bare ca 10 sekunder mer på hver side for hvert "steg" oppover. Jeg kan dog godt li' min bøf litt lyserød!

Måten du får den perfekte svinebiff/schnitzel/kotelett på er som følger:
Det første du gjør, er å ta den ut av kjøleskapet, duppe den tørr, og ha litt salt på. Ikke noe pepper her før den er ferdigstekt!
Så skal den hvile  på benken i ca 15 minutter, før du går videre til neste steg.
Ha litt olje + smør (jeg bruker ca 1 ss av hver) i stekepanden. Ikke vær redd for at det skal komme for mye fett i maten, studier har nemlig vist at det er kun ca 2 g fettstoff som henger igjen på kjøttet når det er ferdigstekt, så smør for smak er bare en god ting.
Når smørret og oljen bobler godt, legger du skinkebiffen på panden. Nå skal den ha først 1 minutt på den ene side, og så 1 minutt på den annen siden.
Når den har fått så mye, senker du varmen på pannen betrakelig ned; og steker videre på følgende måte.

Den skal ha ETT minutt på HVER side, etter hvor tykk den er. Så en bøff på 1 cm, skal ha 1 minutt på hver side, en bøff på 2,5 cm skal ha 2,5 minutter på hver side. Totalt skal hver side altså kun vendes så de er to ganger nede i panden.

Og sådan; der har du en fin og lyserød schinitzel.

Spises umiddelbart; gjerne med litt pepper på!

Her i hus ble det spist med potetkuler og wasabikrem og coleslaw med eple.

Luksus på en helt vanlig tirsdag!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...