torsdag den 29. november 2012

Pasta al Paddy (pasta med fløteost og bacon)


Så var det kjæresten som skulle lage mat, og han lagde så dette, sterk inspireret av nettopp Paddy. Den er ikke laget etter en eksakt oppskrift, men da Paddy ble spurt hva "hans" pasta skulle inneholde, kunne han nevne det hele^^ Det eneste vi har forandret selv på oppskriften, er at vi utelot chili, da lillepiken skulle spise med, men liker du sterk mat, er det bare å tilsette ønsket mengde chili sammen med resten!

For en god størrelse porsjon (les 3-6 serveringer, alt etter apetitt) trenger du:
125 g bacon
1 kinesisk hvitløk
1 løk
2 dl fløte
1 dl melk
200 g fløteost, gjerne med krydderier (feks pesto, hvitløk..)
Salt
Pepper
(chili)

Pasta


Start med å koke pasta opp som du pleier (eller bruke kalde pastarester fra en annen dag), og sett det til sides imens du lager resten av maten. Den skal helst ikke være kaldere enn romtemperatur, så om man bruker rester, sett det på benken i mellomtiden.


Så er det sausen der skal lages! Start med å kutte baconet opp i terninger, om et ikke kommer sådan. Finhakk løk og hvitløk, og så er du klar!
Svits baconet, og ta det av gryten/pannen. Ha løk og hvitløk opp i baconfettet, tilsett gjerne litt mer om der ikke er nok fett i pannen. Tilsett så baconet igjen, bland det hele godt sammen, og tilsett fløteosten.
La osten "smelte" litt, og tilsetter deretter fløte + melk.
Ha litt salt og pepper (og eventuelt chili), og la det simre ved lav varme.
Når sausen er god og tykk, heller du det sammen med ønsket mendge pasta (vi brukte ca 500 g), og rører godt sammen.

Serveres for eksempel som vi gjorde, med litt råkost til.

Og du. Det metter mer enn man først skulle tro;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...