Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 20. november 2012
Kylling i rød karry med vårløk og sukkererter
Dagens middag ble av den litt mere hurtige typen, det vil si, hurtig å sette over, mens den lager resten av seg selv! Det at maten er på bordet 30 minutter etter man kom inn døren er ikke å forakte!
Her i huset er mandager bare riktig travle dager, så alt hva man kan spare av tid på den måten er bare supert:)
Oppskriften fant jeg i Magasinet Mad! 08/2012, og dette er hvordan jeg laget den.
For mat til tre trenger du:
3 små kyllingfileter, 300 gram
1 ss rød karrypasta
5-6 små vårløk
3 dl kokosmelk
1,5 ts fiskesauce
200 g sukkererter
1 lime
litt olje til steking
+ ris som tilbehør
Start med å sette risen over, før du går igang med resten.
Skjær kyllingen opp i passe store stykker, jeg lagde dem i terninger av 2-3 cm størrelse hver vei.
Ha litt olje i en wok, og varm den godt opp på maks varme. Når woken er helt varm, har du kyllingen og karrypastaen oppi, og svitser det et par minutter til kyllingen for en fin liten skorpe på.
Skjær vårløken opp i mindre biter, og tilsett den når kylingen har fått litt farge. Svitses med til den begynner å falle litt sammen.
Ha kokosmelk og fiskesauce oppi woken, skru ned for temperaturen, og la det småkoke uten lokk i 15-20 minutter.
Når tiden er godt, tilsetter du sukkerertene, og lar retten stå et par minutter mer på platen til sukkerertene er gjennomvarme.
Serveres med ris og lime skjæret opp i båter!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar