Når det var jeg falt over denne måten å lage egg på første gang, er jeg ikke sikker på, men jeg må si jeg syntes det var en riktig god ide! Nesten like så god som Egg og bacon i muffinform, ihvertfall når det kommer til enkle, men dekorative måter å servere egg på!
Jeg valgte å steke mine med plommen intakt, men om du er en av dem som liker plommen stekt, skal du bare ta en gaffel og "knuse" plommen litt!
Du trenger;
Egg
Paprika, store og i friske farger
Litt olje/smør til å steke i
Start med å skjære opp paprika i skiver av ca 1 cm tykkelse. Beregn 1 skive pr person, om det ikke er en storspiser som spiser mer enn ett egg;)
Varm opp litt olje/smør (eller en kombinasjon!) i en stekepanne, og når det bruser, finner du resten frem.
Legg paprikaskivene ned i stekepannen, og slå eggene ut i hver paprika. Om du kommer litt egg ut over sidene (som det mest sannsynlig vil!), gjør det ikke noe, det er bare å plukke vekk etterpå.
Stekes på lav varme til eggehviten har satt seg, eller begge deler om du velger å slå den ut!
Her i hus ble det serveret med rugbrød med smør og bacon, samt sjampingjong og tomater, som en god og fyldig lunsj!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar