tirsdag den 11. december 2012

Sprøstekt sildefilet og potetmos med gulerot


Forrige uke hadde jeg besøk fra Norge (og på en tirsdag!) så valget sto ganske åpenbart på fisk! På tirsdagen hadde vi en del planer, blant annet litt julegave-handling, legebesøk, besøke julenissen, kikke på juletrær... Alt sånn deilig førjuls-kos med jentene i hus. Midt i det hele styret med å komme oss ut av hus, kom jeg til å glemme å ta fisken vi skulle bruke opp av fryseren, og da vi ikke var hjemme før 30 minutter før vi skulle spise, ble det til av vi måtte kjøpe noe fisk i stedet. For fisk skulle det altså være;)

Nede i fiskedisken fant jeg en fin (og rimelig) bakke med sild, noe som jeg selv syntes man slettes ikke kan spise for mye av;) Deilig, fet, smakfull og billig fisk, masser av gode kvaliteter sammen der!

Da maten skulle lages enkel, ble det en serveret med en deilig og lett potetmos ved siden av:)

For 5 trenger du:
5 små sildefileter
Salt
Pepper
Mel
100 g smør
1 kg poteter
1 dl melk
3 små gulerøtter

Start med å skrelle gulerøtter og poteter, og del det opp i mindre biter. Jo mindre biter, jo fortere blir det ferdigkokt;) Ha det hele i lettsaltet vann, og kok til de er møre!
Når potetene er ferdigkokte, heller du vannet fra, og ha omtrent halvparten av smørret opp i gryten, sett lokket på, og sett det til sides imens smørret smelter.

I mellomtiden setter du en mellomvarm panne over, og ha resten av smørret i bunden av den. Bland sammen mel, salt og pepper, og vend fisken i det, litt på hver siden. Ha det på den varme panden når smørret er smeltet. Stekes til fisken er gjennomstekt.

Ha melken oppi potetene og gulerøttene, rør godt rundt, eventuelt med en potetstapper, og smak til med salt og pepper.

Server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...