Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 1. december 2012
Svinehamburger med bacon og basilikum
Som oftest når vi lager hamburger, ihvertfall her i hus, er det oksekjøtt der blir brukt. Egentlig er det generelt seg oksekjøtt vi bruker, da man ikke kan kjøpe kjøttdeig her i Danmark. Men, og det er et stort men her, så skulle vi heller tatt oss sammen for å bruke litt mere svinehakk, det smaker jo godt + at det er mye rimeligere enn oksehakk er. Alt i alt en litt annerledes og mer rimelig burger, samtidig som at smaken er ikke spart på!
For 4 så trenger du:
500 g svinehakk
1 egg
75 g bacon
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
1 neve frisk basilikum
Baconfett til steking
Dressingen:
2 dl rømme
Salt
Pepper
Hvitløkpulver
Chilisaus
Start med å finhakke baconet og basilikum, og press hvitløket.
Ha det hele i en stor bolle, og bland det hele godt sammen, enten med hendene eller med kjøkkenmaskinen. Jeg brukte usaltet svinehakk, så salt var nødveding for meg; men dobbeltsjekk før du tilsetter salt, da både bacon og baconfett tilfører en del salt til det hele.
Forme 4 like store bøffer, gjerne litt flatere enn det jeg gjorde, da svin har det med å trekke seg litt sammen når det stekes.
Stekes i baconfett, til de er gode og gjennomstekte, men ikke tørre. Mine skulle ha 3-4 minutter på hver side.
Dressingen lages så enkelt som å bare røre det hele sammen, og smake til.
Serveres med frist salat + burgerboller, våre ble laget på Focaccia - deigen idag, slettes ikke et galt valg!
God lørdag!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
En får vann i munn av den burgeren:)
SvarSletHa en fin advent
Klem
Liza