lørdag den 1. december 2012

Svinehamburger med bacon og basilikum


Som oftest når vi lager hamburger, ihvertfall her i hus, er det oksekjøtt der blir brukt. Egentlig er det generelt seg oksekjøtt vi bruker, da man ikke kan kjøpe kjøttdeig her i Danmark. Men, og det er et stort men her, så skulle vi heller tatt oss sammen for å bruke litt mere svinehakk, det smaker jo godt + at det er mye rimeligere enn oksehakk er. Alt i alt en litt annerledes og mer rimelig burger, samtidig som at smaken er ikke spart på!

For 4 så trenger du:
500 g svinehakk
1 egg
75 g bacon
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
1 neve frisk basilikum
Baconfett til steking

Dressingen:
2 dl rømme
Salt
Pepper
Hvitløkpulver
Chilisaus


Start med å finhakke baconet og basilikum, og press hvitløket.
Ha det hele i en stor bolle, og bland det hele godt sammen, enten med hendene eller med kjøkkenmaskinen. Jeg brukte usaltet svinehakk, så salt var nødveding for meg; men dobbeltsjekk før du tilsetter salt, da både bacon og baconfett tilfører en del salt til det hele.
Forme 4 like store bøffer, gjerne litt flatere enn det jeg gjorde, da svin har det med å trekke seg litt sammen når det stekes.
Stekes i baconfett, til de er gode og gjennomstekte, men ikke tørre. Mine skulle ha 3-4 minutter på hver side.

Dressingen lages så enkelt som å bare røre det hele sammen, og smake til.

Serveres med frist salat + burgerboller, våre ble laget på Focaccia - deigen idag, slettes ikke et galt valg!

God lørdag!

1 kommentar:

  1. En får vann i munn av den burgeren:)
    Ha en fin advent
    Klem
    Liza

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...