Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 1. december 2012
Gryterett med svin, sopp og masser av paprika
Endelig weekend! Og med første desember imorgen, passer det jo også veldig fint med at frosten begynner å sette seg. Når mangler det jo bare riktig snø! Ikke at det kommer så mye her i Århus, men man kan jo alltids håpe!
Dette er en frisk og spennende gryterett, som passer riktig godt nå når travelheten setter inn, da den passer seg selv! Snitt, ha i gryten, og så skal den bare stå og kose seg et godt stykke tid før den er ferdig.
For 3-4 trenger du:
2 små løk
1 kinesisk hvitløk
400 g svinekjøtt
800 g hakket tomat
150 g sjampinjong
Salt
Pepper
Paprika pulver
Sterk paprika pulver
Oregano
2 dl fløte
Olje til steking
Start med å finhakket løk og hvitløk. Kutt svinekjøttet opp i strimler eller terninger, om du ikke har det for hånden.
Svitse løk og hvitløk i olje, og tilsett svinekjøttet etter hvert. Brun det skikkelig!
Tilsett tomatene (jeg brukte en blanding av tomat på boks, og normale tomater), ha i litt salt (evt sukker om du bruker mye boksetomat), pepper, paprika og sterk paprika samt litt oreagno, og kok det opp.
Skru så ned for varmen, og la det småkoke/simre et godt stykke tid, gjerne 1-2 timer om du har tid til det. Under alle omstendigheter skal den helst ha minst en halv time.
Når det nærmer seg slutten av koketiden (15-20 minutter igjen til du skal spise), kuttes sjampingjongene opp, og haes i gryten. La det småkoke ytterligere 10 minutter før du tilsetter fløten, og smaker det hele til.
Kokes opp, og server!
Vi serverte det hele med en hurtig omgang grønnsaker i fat; Poteter, gulerøtter, løk, olje, salt og pepper, som fikk seg omtrent 30 minutter i ovnen i en liten gryte med lokk på!
Etiketter:
Fløte,
Gryterett,
Gulrot,
Hakket tomat,
hvitløk,
løk,
olje,
oregano,
Paprikapulver,
pepper,
Potet,
salt,
sjampinjong,
Sterk paprika,
Svin,
Svinekjøtt
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hei, hvor mye bruker du av krydderne? Siden du skriver masser av paprika regner jeg med det er mer enn en spiseskje?
SvarSlet