lørdag den 1. december 2012

Gryterett med svin, sopp og masser av paprika


Endelig weekend! Og med første desember imorgen, passer det jo også veldig fint med at frosten begynner  å sette seg. Når mangler det jo bare riktig snø! Ikke at det kommer så mye her i Århus, men man kan jo alltids håpe!
Dette er en frisk og spennende gryterett, som passer riktig godt nå når travelheten setter inn, da den passer seg selv! Snitt, ha i gryten, og så skal den bare stå og kose seg et godt stykke tid før den er ferdig.


For 3-4 trenger du:
2 små løk
1 kinesisk hvitløk
400 g svinekjøtt
800 g hakket tomat
150 g sjampinjong
Salt
Pepper
Paprika pulver
Sterk paprika pulver
Oregano
2 dl fløte
Olje til steking


Start med å finhakket løk og hvitløk. Kutt svinekjøttet opp i strimler eller terninger, om du ikke har det for hånden.
Svitse løk og hvitløk i olje, og tilsett svinekjøttet etter hvert. Brun det skikkelig!
Tilsett tomatene (jeg brukte en blanding av tomat på boks, og normale tomater), ha i litt salt (evt sukker om du bruker mye boksetomat), pepper, paprika og sterk paprika samt litt oreagno, og kok det opp.
Skru så ned for varmen, og la det småkoke/simre et godt stykke tid, gjerne 1-2 timer om du har tid til det. Under alle omstendigheter skal den helst ha minst en halv time.

Når det nærmer seg slutten av koketiden (15-20 minutter igjen til du skal spise), kuttes sjampingjongene opp, og haes i gryten. La det småkoke ytterligere 10 minutter før du tilsetter fløten, og smaker det hele til.

Kokes opp, og server!


Vi serverte det hele med en hurtig omgang grønnsaker i fat; Poteter, gulerøtter, løk, olje, salt og pepper, som fikk seg omtrent 30 minutter i ovnen i en liten gryte med lokk på!

1 kommentar:

  1. Hei, hvor mye bruker du av krydderne? Siden du skriver masser av paprika regner jeg med det er mer enn en spiseskje?

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...