fredag den 7. december 2012

Kylling med ris og plommechutney


I hverdagen skal det ofte gå fort å lage middag, og det er ikke alltid fantasien er på topp. Men det skal likevel spises, og hvorfor ikke gjøre det beste ut av det;) Tidligere i høst laget jeg en god del glass med Plommechutney, som sidenher er blitt spist litt her hjemme, samt gitt ut i gaver. Chutneyen i seg selv nærmest skriker etter kylling, så hvorfor ikke gi den det den ber om;)

For 3 sultne trenger du:
3 små kyllingfileter
Olje
Salt
Pepper
Ris, masser (jeg koker alltid for mye)
1/2 brokkoli
Plommechutney

Start med å sette risene over for å koke, om du er i tvil om hvordan det gjøres, står det ofte på pakken hvordan din spesifikke type ris skal kokes. Vi bruker ofte jasminris her i hus, og jeg pleier å gjøre følgende: Ha ris i en gryte, fyll på med vann til et par cm over risen, og ha en liten dæsj salt i. Kok opp under lokk, rør rundt engang i blant til alt vannet er sugd opp, og skru så av varmen, og la den bare stå å godte seg imens du gjør klar resten.

Kyllingfiletene fikk litt salt og pepper (jeg bruker nesten alltid grovt pepper!), og ble stekt på en varm pande med litt olje i. Brun først av begge sidene med godt med varme, og skru så litt ned for varmen imens du steker resten. Skjær gjerne et lite snitt på siden for å se om kyllingen er ferdig.

Brokkolien ble skjært opp i mindre biter, og fikk lige omtrent 1 minutt i kokende lettsaltet vann. Med en gang den skiftet farge, og begynte å bli mere "grønn" i det, ble den tatt opp av gryten og skyldt riktig godt i kaldt vann til den var helt gjennomkald.

Ha det hele på en tallerken, og server med god og deilig plommechutney til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...