Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 24. august 2013
Vannmelonsorbet
Da vi skulle på ferie til Norge i sommerferien, hadde lillesøsteren min et stort ønske om at en spesiell ting skulle bli pakket ned - nemlig ismaskinen! Den ble godt nok utsatt helt til sist, da det er grenser for hva som kan være i en kuffert - men plass fikk den da!
Så når vi kom opp dit, fikk hun så beskjed på om at hun skulle finne minst EN ting vi skulle lage. Og valgt? Vannmelonsorbet!
Nå har jeg laget sorbet et par ganger tidligere, så jeg hadde jo en liten anelse om hvordan vi skulle gå frem med dette; og dette er så hva der ble gjort:
For omtrent 5 porsjoner trenger du:
2 dl vann
75 g sukker
500 g vannmelon "kjøtt"
Bland vann og sukker, og kok det hele til sukkeret er helt oppløst. Kjøl ned til romtemperatur.
Bruk en blender til å mose vannmelon og sukkervannet, og sett blandingen så inn i kjøleskap for å kjøle ned til kjøleskapstemperatur.
Kjør massen på ismaskinen til du har fått en softice-aktig konsistens, og la isen så kjøle ned minst et par timer i fryseren før den nytes!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar