Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 22. august 2013
Grillet oksepølse med ost og en frisk sommersalsa
Ok, sommeren er forbi høysesongen med ferie for de fleste og sol hele dagen - men det er jo tross alt ikke alle som har startet enda! Og været er fint nok, det er jo faktisk over 20 grader fremdeles! Godt nok ikke de 27-32 gradene vi hadde i Juli - men disse temperaturene er fremdeles deilige og varme;)
Ergo, man kan da saktens spise sommersalsa til maten som grilles!
Disse pølsene falt jeg over tidligere i sommer, og de har bare ventet på anledningen til å bli brukt. Men, da jeg her om dagen fant noen danske jordbær på butikken, så skulle det bare være. Ihvertfall EN mer riktig sommermiddag!
For middag for 3 trenger du:
6 pølser, 350 gram
200 g friske jorbær
1 agurk
1 rødløk
2 stilker bladselleri inkludert topp
1/2 dl sitronsaft
1/2 dl rapsolje
1 ts honning
Salt
Pepper
Start med å legge pølsene ut på grillen, de skal ha omternt 6-8 minutter på hver side. Snu dem underveis.
Imens du griller pølsene, lager du salsaen hurtig:
Skyll jordbærene, og nipp toppen av. Skjær dem i mindre biter. Om du har en kjæreste som meg som ikke liker "søte" ting i sin salat/salsa, serverer du dem ved siden av. Ellers putter du dem oppi skålen sammen med resten. Skyll agurken, og skjær dem i mindre biter. Finhakk løker og sellerien - inkludert toppen om det er noen.
Vend grønnsakene (og jordbærene om du tilsettet dem i blandingen) sammed med sitronsagt, honning og rapsolje.
Smak til med salt og pepper.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar