Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 2. august 2013
Fool med hurtiglaget sylt og knasende gresskarkjerner
En "fool" er en engelsk dessert som opprinnelig ble laget på syltetøy og søt vaniljesaus - men det blir mer og mer vanlig å laget dem på kremfløte i stedet. Uansett hvordan historien nå er, godt er det likevel;)
Denne ble laget med et slags hurtigrørt syltetøy, ikke helt syltet, men likevel varmet litt - for jeg brukte frosne bær!
For dessert for 4 trenger du:
300 g bringbær
200 g blandet bær (jeg brukte rips, bjørnebær, solbær og blåbær)
150 g sukker
1 eggehvite
75 g sukker
125 g gresskarkjerner
2 dl kremfløte
Start med å lage syltetøyet - da det er det som trenger lengst tid til å kjøle ned.
Ha de blandede bærene opp i en gryte sammen med 150 gram sukker, og rør det godt sammen på lav varme. Når sukkeret er oppløst har du bringbærene i i ett minutt, under forsiktig omrøring.
La det så kjøle helt ned. Når jeg laget det på denne måten ble det en blanding mellom kokt syltetøy og bare rørte bær - men det smakte perfekt, godt og syrlig;)
Pisk eggehvite og sukker i omternt 5 minutter, til det begynner å bli litt luftig. Vend gresskarkjernene inn i det.
Bre det ut over en bakepapirkledd langpanne, og stek i 15-20 minutter ved 200 grader. Vend gresskarkjernene underveis. Følg med på slutte - plutselig går det nemlig hurtig;)
Pisk kremfløten, heller litt for lite enn litt for meget!
Ha kremfløte og syltet opp i en bolle sammen, og rør det sammen i to-tre omrøringer. Det skal kun marmoreres! Legges lagvis i et glass med gresskarkjernene, før du til slutt topper det hele med litt gresskarkjerner!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar