Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 27. august 2013
Boller med solsikkekjerner og gulerøtter
Hjemmebakst er det ikke mange som kan stå for - ihvertfall ikke her i hus. Jeg er dog (fremdeles) ikke særlig god til det med brød, men boller mestrer jeg etterhånden meget godt;)
Oppskriften her gir rudnt 9-10 små frokostboller, og passer perfekt i nistepakken.
For 9-10 boller trenger du:
200 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk gjær
50 g havregryn
50 g solsikkekjerner
1 ss skyr
2 dl melk
1 gulerot - revet
Bland først alle de våte ingrediensene samme med gjæret, og tilsett så de tørre, litt etter litt. Bland deigen til en ensartet, litt våt masse. Om den blir for våt, tilsetter du litt mer hvetemel.
La deigen heve under plast i 1 timer, og form 9-10 like store boller, eventuelt med hjelp av en skje.
Etterheves under en håndkle i 30 minutter.
Stekes ved 180 grader i omtrent 13 minutter, til de er gode og faste og gir en hul liten lyd når du banker på dem.
Avkjøles på rist, og nytes med noe godt pålegg:)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar