mandag den 23. juli 2012

Hvit pizza med kylling, tomat og basilikum


Så var der tid for å prøve seg på en hvit pizza. Det har vi hatt lyst til å prøve en stund, men det har liksom aldri kommet lengre enn til lysten.
Dog, her på fredag fant vi ut at NÅ skulle det bare være, og som vi ofte gjør når vi er lit i tvil om hvordan vi skal gripe tingene fatt; var vi innom en tur på Trines Matblogg for å kikke litt.
Valget falt på en forholdsvis enkel pizza; og da vi hadde nesten alle ingrediensene i hus, var ikke valget spesielt vanskelig!

Resultatet ble en god, smakfull, og anderledes pizza!

For 2 store eller 4 runde pizzaer trenger du:
1 stk pizzabund

Når den er kjevlet ut og satt til etterheving, blander du sammen "sausen"

1 chili
1 kinesisk hvitløk
3 dl rømme
1 ss grovt pepper

Hakk chili og hvitløk fint, og bland det hele godt sammen. Sett det til sides, og gjør klart for resten:

3 små kyllingfileter
1 stor rødløk
1 liten potte basilikum
125g (1/2 pakke her) friske cherrytomater
250 gram frisk mozerella
Salt

Skjær kyllingfileten opp i strimler, og stek den lett i litt olje, drysset med salt og pepper. Når den er ferdigstekt setter du den til sides, og gjør resten klar.
Rødløken skjæres opp i strimler.
Basilikumen skjæres opp i strimler
Cherrytomatene deles i to.
Mozerellaen skjæres opp i tynne skiver.


Smør bunden inn med sausen, og ha resten av ingrediensene oppå.

Stekes ved 225 grader på en varm plate nederst i ovnen, til osten er smeltet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...