Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 23. juli 2012
Hvit pizza med kylling, tomat og basilikum
Så var der tid for å prøve seg på en hvit pizza. Det har vi hatt lyst til å prøve en stund, men det har liksom aldri kommet lengre enn til lysten.
Dog, her på fredag fant vi ut at NÅ skulle det bare være, og som vi ofte gjør når vi er lit i tvil om hvordan vi skal gripe tingene fatt; var vi innom en tur på Trines Matblogg for å kikke litt.
Valget falt på en forholdsvis enkel pizza; og da vi hadde nesten alle ingrediensene i hus, var ikke valget spesielt vanskelig!
Resultatet ble en god, smakfull, og anderledes pizza!
For 2 store eller 4 runde pizzaer trenger du:
1 stk pizzabund
Når den er kjevlet ut og satt til etterheving, blander du sammen "sausen"
1 chili
1 kinesisk hvitløk
3 dl rømme
1 ss grovt pepper
Hakk chili og hvitløk fint, og bland det hele godt sammen. Sett det til sides, og gjør klart for resten:
3 små kyllingfileter
1 stor rødløk
1 liten potte basilikum
125g (1/2 pakke her) friske cherrytomater
250 gram frisk mozerella
Salt
Skjær kyllingfileten opp i strimler, og stek den lett i litt olje, drysset med salt og pepper. Når den er ferdigstekt setter du den til sides, og gjør resten klar.
Rødløken skjæres opp i strimler.
Basilikumen skjæres opp i strimler
Cherrytomatene deles i to.
Mozerellaen skjæres opp i tynne skiver.
Smør bunden inn med sausen, og ha resten av ingrediensene oppå.
Stekes ved 225 grader på en varm plate nederst i ovnen, til osten er smeltet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar