torsdag den 26. juli 2012

Jordbæris med fløte



Sol, sommer og jordbær!

Dette er en forholdsvis luftig is, eller.. Så luftig som nå engang is baseret på fløte er. Den er ikke supersøt, men har derimot en frisk smak av jordbær og fløte!

For en god porsjon trenger du:
6 eggeplommer
50 gram sukker
1 vaniljestang, frøene
250 gram jordbær
5 dl fløte


Start med å piske sukker, eggeplommer og frøene fra vaniljestangen til en god og luftig masse.



















Ha jordbærene i en beholder, og lag puree av dem med stavblenderen


Ha jordbærepureen oppi eggemassen, og vend den godt inn


Pisk fløten lett og luftig! Men heller ikke mer...


Vend den piskede fløten oppi jordbær/eggemassen. Forsiktig!

Dekk bollen med plastikk, og sett den i kjøleskapet til den er kjølt helt ned

Ha den så oppi ismaskinen og kjør til maskinen ikke vil mer. Spis den med det samme, eller ha den eventuelt inn i fryseren for at den skal sette seg enda mer.
Haes opp ca 15 minutter før den skal spises!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...