fredag den 13. juli 2012

Mammas rørte jordbær


Rørte jordbær har alltid vært måten vi har fått serveret jordbærsyltetøy der hjemme. Deilig, søtt og med masser av klumper, akkurat slik det er best. Ikke noe med koking her i hus!
Der har alltid blitt plukket mye jordbær hjemme, kan godt huske at vi var ute laange dager for å plukke jordbær, mangfoldige liter, for senere å gumle med fløte eller is hjemme...
Etter den største spisingen var over, skulle der lages syltetøy! Alltid fine og røde fingre fra det!

Men, for en liten porsjon:
500 gram jordbær
50 gram sukker
(evt 1/2 syltepulver)


Start med å dele jorbærene i to deler. Den ene delen kutter du opp i mindre stykker, og settes til side. Jeg kan godt li litt størrelse på bitene, så mine var forholdsvis store.


Resten av jordbærene kutter du opp i en annen beholder, og moser dem godt med en potetmoser!


Resultatet!


Rør det hele godt sammen


Tilsett sukker


Eventuelt litt syltepulver om du ikke skal spise alt med en gang


Resultatet! Hell det hele på et steriliseret glass, og inn i kjøleskap med det. Skal du fryse det, finner du en fryseegnet boks å ha det i.


Fint lille glass med rørte jordbær =)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...