Jupp, så etter flere måneder med prøving og failing, så har vi funnet pizzdeigen!
Den er god og elastisk å jobbe med, og resultatet når den blir stekt er en god og sprø bund. Den kan lages både med kaldheving over 12-18 timer, og "normal" måte, med hevetid på ca en time. Resultatet blir ca det samme, men deigen er litt lettere å jobbe med når den har vært kaldhevet.
Du trenger heller ikke noe mel når den blandes ut, noe som gir betraktelig mindre gris også.
For 4 runde pizzaer, eller 2 langpannepizzaer trenger du:
50 gram gjær (25 gram om du kaldhever den)
3 dl lunkent vann
1/2 ss salt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
600 gram hvetemel
Start med å smuldre gjæren opp i vannet. Ha i resten av ingrediensene, og la blandingen kjøre på lav hastighet på kjøkkenmaskinen til det hele er en god og fast deig.
Samle deigen i en klump, og legg den tilbake i bollen. Om du har et lokk, bruker du det, ellers så dekker du den med film. Den skal nå heve i 45 minutter til en time.
Velger du å kaldheve deigen, gjør du akkurat det samme, forskjellen er bare at du putter den i kjøleskapet istedet for å sette den på kjøkkenbenken.
Når du skal til å lage pizzaene, starter du med å sette ovnen på 250 grader, og putter inn en stekeplate på nederste rist så den kan varmes opp sammen med ovnen.
Kjevle deigen ut på bakepapiret, eller forme den med hendene om du kan det (jeg kan ikke, så kjevle fungerer fint!)
Her skal den etterheve en liten smule, så da er det perfekt å gå igang med reseten av forberedinge.
Lage tomatsaus, skjære opp ost, løk etc etc.
Fordel det hele på pizzabunden.
Ta platen ut av ovnen, dra bakepapiret over på platen, og sett den inn igjen i ovnen på nederste rist. Sku i samme omgang ovnen ned på 225 grader.
Nå skal den stå i 6-9 minutter, følg med underveis! Ingenting er så kjedelig som brent pizza.
God fredagspizza!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar