lørdag den 28. juli 2012

Nakkefilet serveret med pastasalat


Lørdag er kosedag her i hus, hvor vi ofte gjør litt ekstra ut av maten vi lager. Det er riktig hyggelig å stå i kjøkkenet sammen og leke seg frem.

Her i butikken fant vi en marineret nakkefilet, med basilikum og squash, og da kjæresten fikk øye på det, ville han prøve det ut! Det er ikke ofte vi kjøper ferdigmarineret kjøtt, men når prisen er fin, og marinades høres interessant ut, fant vi ut at vi skulle gi det et forsøk!
Resultatet var supert, men dessverre var squashsmaken helt vekk... Godt med basilikum ihvertfall!

Vi serverte det hele med en god og frisk pastasalat, som toppet hele retten av meget fint!


Start med å gjøre nakkefileten klar.

Vi brunet den lett i en pande med litt olje/smør i bunden, så den fikk litt farge på alle sidene. Ha den oppi en ildfast form, stikk et steketermometer i, og la den steke på 190 grader.
På våres stykke kjøtt, der veide ca 1 kg, tok det 1 time for å få en kjernetemperatur på 75*. Når dan hadde nådd 75 grader, tok vi den ut av ovnen, pakket den inn i folie, og lot den hvile i 15-20 minutter før vi skjærte den opp.


Salaten besto av:
Pastasløyfer, 1-2 små håndfuller per person
Babyspinat
Rødløk
Cherrytomater

Kok opp pasta som du pleier, og kjøl den HELT ned med kaldt vann.
Grovhakk babyspinaten.
Pill og finhakk løken.
Del cherrytomatene i to (eller mindre om du ikke liker for store biter)

Vinaigrette:
4 ss hvit balsamico
1 ts sukker
0,5 ts pepper
1 ts salt

Bland det hele godt sammen, og vend salaten godt i det.
La det stå og godte seg imens du skjærer opp kjøttet.

Anrett det hele på tallerkenen, og ha litt hvitløksmør over (for eksempel dette) og server!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...