onsdag den 4. juli 2012

Tomatsuppe av friske tomater med ristet serrano



En god og frisk suppe, med smak fra masser av friske tomater! Det var det som ble resultatet når man hadde planlagt tomatsuppe for dagen, for å så finne ut at det var tomt for tomat på boks i skapet!  Resultatet ble en god og frisk suppe,med massed av smak!
For 2 meget sultne trenger du;

4 skiver serrano, gjerne av god kvalitet
3 skjalotteløk
2 ss olje
2 fedd hvitløk
550 gram friske tomater
5 dl hønsekraft
Lime, skall av 1/3 lime
2-3 ts basilikum krydder
2,5 dl fløte
Sukker
Salt
Pepper



Start med å sette ovnen på 200 grader, og legg skivene med serrano opp på en bakepapirkledd langpanne. 
Stek dem i ca 10 minutter, og snu den en gang underveis for at de ikke bare skal krølle seg den ene veien.
Legg dem på et papir for å dryppe fett av når ferdig.


Finhakk skjalotteløken,m og svits dem hurtig i oljen.


Om du bruker cherrytomater, deles dem i to, og andre tomater kuttes ned til ca samme størrelse. Finhakk hvitlløken.
Stek dette i ca 2-3 minutter under god omrøring. 


Tilsett kraften, limeskall og basilikumkrydder, og la det koke opp i ca 10 minutter.


Så skal der blendes! Når det hele er blendet godt sammen, setter du det over på platen igjen. 
Er du redd for å få tomatskall i tennene (det kan godt nok være litt ubehagelig), siler du den fort igjennom en sil før du har den opp i gryten igjen.


Tilsett fløten, smak til med salt, sukker og pepper, og la det koke opp en gang til.


Hell oppi en dyp tallerken, legg et stykke serrano oppi, og riv godt med parmesan over!

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...